search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:54
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: «Το διάβασμα των στοιχείων δεν είναι μεταξύ των αγαπημένων σπορ των αρίστων της κυβέρνησης»

17.09.2019 13:24
Αχτσιόγλου: Να μην επιτρέψουμε νέα κρίση στα εργατικά δικαιώματα - Media
 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας την για άγνοια των στοιχείων περί τα εργασιακά.
 
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων οδηγείται στη γελοιοποίηση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε σήμερα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία και η μερική απασχόληση.
 
Ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα ότι:
  • Η ανεργία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά10 ποσοστιαίες μονάδες και το 70%των θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Καμία αύξηση της μερικής απασχόλησης δεν σημειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η αδήλωτη εργασία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από 19,2% το 2014 στο 8,9% το 2018.
  • Με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών -που η ΝΔ σχεδιάζει να καταργήσει- δηλώθηκαν για πρώτη φορά 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας ενώ στις υπερωρίες ο αριθμός των δηλωθέντων επιχειρήσεων και των εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκε.
Φαίνεται ότι το διάβασμα των στοιχείων δεν είναι μεταξύ των αγαπημένων σπορ των αρίστων της κυβέρνησης»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:54