search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Έκκληση Τουσκ προς ηγέτες της Ε.Ε.: Πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

17.09.2019 16:39
Έκκληση Τουσκ προς ηγέτες της Ε.Ε.: Πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία - Media

 

Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να ψηφίσουν τον Οκτώβριο υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, επισήμανε ο Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επαίνεσε τα Σκόπια γιατί βρήκαν λύση στο ονοματολογικό με την Ελλάδα.

«Όταν οι ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν τον Ιούνιο, δεσμεύτηκαν να φτάσουν σε μια “καθαρή και ουσιώδη” απόφαση τον Οκτώβριο για το αν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Β. Μακεδονία και την Αλβανία», δήλωσε ο Τουσκ.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα την άποψή μου τον Ιούνιο: η χώρα σας τα τελευταία δύο χρόνια έκανε ό,τι αναμενόταν ώστε η ΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με βάση την πρόταση της Κομισιόν. Αυτό εξακολουθεί να είναι η άποψή μου. Έχετε κάνει τα πάντα», πρόσθεσε.

«Τα Σκόπια είναι το καλύτερο μέρος για να κάνω έκκληση προς τους ηγέτες της ΕΕ: κάντε αυτό που σας αναλογεί. Γιατί η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει ήδη αυτό που έπρεπε», υπογράμμισε και ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πολιτική δέσμευση της χώρας στο κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19