13/08/2020 16:29:44

Έκκληση Τουσκ προς ηγέτες της Ε.Ε.: Πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Έκκληση Τουσκ προς ηγέτες της Ε.Ε.: Πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία - Media

 

Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να ψηφίσουν τον Οκτώβριο υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, επισήμανε ο Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επαίνεσε τα Σκόπια γιατί βρήκαν λύση στο ονοματολογικό με την Ελλάδα.

«Όταν οι ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν τον Ιούνιο, δεσμεύτηκαν να φτάσουν σε μια “καθαρή και ουσιώδη” απόφαση τον Οκτώβριο για το αν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Β. Μακεδονία και την Αλβανία», δήλωσε ο Τουσκ.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα την άποψή μου τον Ιούνιο: η χώρα σας τα τελευταία δύο χρόνια έκανε ό,τι αναμενόταν ώστε η ΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με βάση την πρόταση της Κομισιόν. Αυτό εξακολουθεί να είναι η άποψή μου. Έχετε κάνει τα πάντα», πρόσθεσε.

«Τα Σκόπια είναι το καλύτερο μέρος για να κάνω έκκληση προς τους ηγέτες της ΕΕ: κάντε αυτό που σας αναλογεί. Γιατί η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει ήδη αυτό που έπρεπε», υπογράμμισε και ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πολιτική δέσμευση της χώρας στο κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.