25/05/2020 22:02:06

Ξενοφοβικό παραλήρημα βουλευτίνας στο Κουβέιτ: Αρουραίοι οι μετανάστες, να πληρώνουν για να αναπνέουν τον αέρα μας

Ξενοφοβικό παραλήρημα βουλευτίνας στο Κουβέιτ: Αρουραίοι οι μετανάστες, να πληρώνουν για να αναπνέουν τον αέρα μας - Media

 

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα ξενοφοβική δήλωση της βουλευτού του Κουβέιτ Σάφαα αλ Χασέμ, η οποία ανέφερε ότι «οι μετανάστες πρέπει να πληρώνουν για να αναπνέουν τον αέρα του Κουβέιτ και να περπατάνε τους δρόμους του».

Η αλ Χασέμ, γνωστή για τις ρατσιστικές της δηλώσεις, περιέγραψε τους μετανάστες σαν «οπορτουνιστικά βακτήρια». «Το Κουβέιτ πρέπει να ‘’εξαγνιστεί’’ από τους μετανάστες λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα» είχε αναφέρει δε. Μεταξύ άλλων τα «μέτρα» της προβλέπουν την ανάκληση της υπηκοότητας μια πολιτογραφημένης χήρας και την απαγόρευση οδήγησης στους μετανάστες...

«Αν το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να παγιδεύει τους αρουραίους στους οποίους χορηγήθηκε παράνομα υπηκοότητα, θα διαπιστώσει ότι 300.000 άτομα δεν δικαιούνται υπηκοότητα. Υπάρχουν 1 εκατομμύριο πραγματικοί Κουβεϊτιανοί» έχει δηλώσει.

Το Κουβέιτ σήμερα έχει πληθυσμό 4,2 εκατομμυρίων, εκ των οποίων το 70% είναι μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.