search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:53
MENU CLOSE

Από το Κερατσίνι στον Πειραιά η αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18.09.2019 07:22
Από το Κερατσίνι στον Πειραιά η αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Media

 

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στο πλαίσιο αυτό η οικογένεια Φύσσα διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις και συζητήσεις, «έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη Φοβηθώ» πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής, υπό το πρίσμα ενός κοινού στόχου, τη μάχη κατά του φασισμού.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι : Ματούλα Ζαμάνη, Άλλος κόσμος, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

«Φέτος βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της δίκης οπότε η σημειολογία είναι πολλαπλή και γιατί έμεινε η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής αλλά και γιατί θα βγει η απόφαση εντός των επόμενων μηνών όπου περιμένουμε ότι θα είναι θετική προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε δηλαδή στη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης», επισήμανε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της Οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, ενώ προσέθεσε ότι «σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποφάσεις που ήταν οι πρώτες που καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αδικήματα που είχαν διαπράξει κατά τον χρόνο που ήταν βουλευτές θεωρούμε ότι και στη δίκη του Εφετείου θα έχουμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα».

Παράλληλα η κ. Τομπατζόγλου σημείωσε: «Το ζήτημα είναι ότι αυτή η μέρα επειδή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Παύλο είναι μέρα μουσικής. Είναι κάτι το οποίο τους δίνει μία σχετική παρηγοριά όταν βλέπουν νέο κόσμο να τους στηρίζει και περιμένουν κι εκείνοι το αποτέλεσμα της δίκης».

Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με την αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του στο Κερατσίνι, ενώ αναμένεται όπως και κάθε χρόνο να συμμετάσχουν χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:53