13/07/2020 17:52:55

Η τελευταία διπλωματική επιτυχία του Αντώνη Λιβάνη - Ένωσε ΠΑΣΟΚους και… Μιμή

Η τελευταία διπλωματική επιτυχία του Αντώνη Λιβάνη - Ένωσε ΠΑΣΟΚους και… Μιμή   - Media

 

Η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου είχε πάντα ένα παράπονο. Ότι οι πάλαι ποτέ σύντροφοί της στο ΠΑΣΟΚ δεν την αντιμετώπιζαν με σεβασμό, και ότι την απομόνωσαν μετά τον θάνατο του ιδρυτή τους.

Όμως ο Αντώνης Λιβάνης έκανε το θαύμα του, έστω και μετά θάνατον. Στην κηδεία του παραβρέθηκε η Δήμητρα Λιάνη, συνευρέθηκε, δηλαδή με πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του άλλοτε κραταιού Κινήματος,

Και να φανταστεί κανείς ότι όσο ήταν εν ζωή ο Λιβάνης ήταν από τους λίγους που είχε το θάρρος να εκφράσει στον Ανδρέα Παπανδρέου τις αντιρρήσεις του για τη σχέση του με την Μιμή.

Μάλιστα όταν το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία το 1993, την παλιά θέση του Αντώνη Λιβάνη στο Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού ανέλαβε η ιδια η Δήμητρα Λιάνη.

Οσο για την τελευταία κα Παπανδρέου, σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη είχε κεφράσει για άλλη μια φορά τα παράπονά της για τη μη πρόσκλησή της στη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΙΝΑΛ για τα 100 χρόνια από τη γέννης του Ανδρέα.

«Δεν είχαν το θάρρος να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πουν: "Είσαι η γυναίκα του και σε καλούμε εκεί". Δεν δέχτηκα ποτέ πρόσκληση για να πάω στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, για τα 100 χρόνια του Ανδρέα. Εγώ ένα λιθαράκι δεν έβαλα ποτέ σε αυτή την ιστορική διαδρομή, για να με καλέσουν; Αντίθετα, ένα παλιό στέλεχος προσπάθησε να με πείσει να πάω απρόσκλητη. Εγώ όμως δεν πάω απρόσκλητη και δεν ξέρω αν θα πήγαινα και προσκεκλημένη. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνεχιστές του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι άλλο και καλά θα κάνουν να μην πιάνουν τον Ανδρέα στο στόμα τους. Αισθάνομαι ότι μου λέει ο Ανδρέας από ψηλά: "Κόψε τους τη γλώσσα Δήμητρα"» είχε πεί ενδεικτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.