09/12/2019 05:41:14

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Το βίντεο ντοκουμέντο και η στάση της αστυνομίας (Video)

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Το βίντεο ντοκουμέντο και η στάση της αστυνομίας (Video) - Media

 

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον μουσικό και ακτιβιστή Παύλο Φύσσα.

Καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής φθάνει στο τέλος της και η οργάνωση βρίσκεται εκτός Βουλής και σε κατάσταση αποσύνθεσης, αξίζει να θυμηθούμε το βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία βραδιά.

To βίντεο αναλύθηκε από την ομάδα Forensic Architecture και, πέραν από την αδιαφιλονίκητη διαπίστωση ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με οργανωμένο τρόπο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, έθεσε και ένα ακόμα αμείλικτο ερώτημα.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι στο σημείο της έντασης, όταν η συντεταγμένη ομάδα των χρυσαυγιτών είχε αρχίσει την επίθεση προς την παρέα του Παύλου Φύσσα, βρίσκοντας δύο ομάδες της ΔΙΑΣ και όχι μία, όπως μεταβιβάστηκε από τους αστυνομικούς στο κέντρο επιχειρήσεων.
 
Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι μελετητές του Forensic Architecture προκύπτει ακόμα ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν έναν κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, για τον οποίον δεν ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων.
 
Το πιο σοκαριστικό στοιχείο όμως είναι ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια δύο αστυνομικών, μέσα από τους οποίους πέρασε ο Γιώργος Ρουπακιάς για να καταφέρει τα θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον αντιφασίστα μουσικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.