search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Ο Μπ. Νετανιάχου ματαίωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

18.09.2019 16:04
Ο Μπ. Νετανιάχου ματαίωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Media

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα του, όπως έγινε γνωστό σήμρα από επίσημες πηγές.

Από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές δεν αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής μεταξύ του Νετανιάχου και του βασικότερου αντιπάλου του, του Μπένι Γκαντς, γεγονός που απειλεί το πολιτικό μέλλον του πρώτου, ο οποίος κυβερνά εδώ και μια δεκαετία τη χώρα.

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, το Λικούντ του Νετανιάχου και το Καχόλ Λαβάν (“Μπλε-Λευκό”) του Γκαντς εκλέγουν 31 και 32 βουλευτές αντίστοιχα, σε σύνολο 120. Ούτε με τη στήριξη των συμμάων τους καταφέρνουν να ξεπεράσουν το όριο των 61 βουλευτών ώστε να έχουν πλειοψηφία στην Κνεσέτ (κοινοβούλιο).

Έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ των διαφόρων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ώστε να μην οδηγηθεί ξανά το Ισραήλ σε εκλογές.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν παρόμοιο με το χθεσινό, ο Νετανιάχου δεν είχε καταφέρει να βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν εξέφρασε την επιθυμία να αποφευχθεί μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη Νέα Υόρκη ο Νετανιάχου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν την υπογραφή μιας αμυντικής συνθήκης μεταξύ των χωρών τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46