search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία συκοφάντησης η Προκαταρκτική

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2091
19-9-2019
19.09.2019 03:00
thriskeia.jpg

 

Η εξαίρεση Τσίπρα από τη διερεύνηση στη Βουλή εξοργίζει την Κουμουνδούρου

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στους υψηλούς τόνους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τη δικογραφία για τη Νovartis και το αίτημα για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής μόνο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατονομάζει στη μήνυσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πρώτη στιγμή στην Κουμουνδούρου αντέδρασαν έντονα στην πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει Προκαταρκτική μόνο για τον Παπαγγελόπουλο – άλλωστε το κλίμα που επιχείρησε να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες μέρες ήταν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα μια ευκαιρία να αναδειχθεί το «πραγματικό σκάνδαλο».

Όσο όμως και αν προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου αντιδρά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση της Ν.Δ. για Προκαταρκτική και όχι για το αντίθετο, οι λόγοι είναι απλοί:

– Από τη μία μένει μια σκιά ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει παρέμβει πολιτικά στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, απλώς τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να το αποδείξουν.

– Από την άλλη δημιουργούνται εντυπώσεις. Ότι δηλαδή ο πολιτικός του αντίπαλος τον αντιμετώπισε με πολιτική «αβρότητα» και «του τη χάρισε», εμφανίζεται με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας να βρίσκεται σε υποδεέστερη θέση και με ανοιχτά μέτωπα.

«Φυγομαχεί»

Στην πραγματικότητα στην Κουμουνδούρου λένε ήδη από προχθές, μετά τη διαρροή Μαξίμου που προετοίμαζε για τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ., ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Φοβάται να οδηγήσει τον Τσίπρα σε Προκαταρκτική διότι κατ’ επέκταση φοβάται την αντιπαράθεση μαζί του και την ανάδειξη του πραγματικού σκανδάλου της Novartis, δηλαδή το σκάνδαλο για την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων αλλά και της προσπάθειας συγκάλυψής του.

Φοβάται, λένε, επίσης τον «εσωκομματικό του εφιάλτη» Αντώνη Σαμαρά προχωρώντας σε μια «μισή» Προκαταρκτική, μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ίσα για την τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών.

Την ίδια ώρα σηκώνουν τη σημαία περί αντιθεσμικότητας των χειρισμών της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς η εξαίρεση του Αλέξη Τσίπρα από το αίτημα για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής φάνηκε να έχει αποφασιστεί πριν από το άνοιγμα της δικογραφίας από τη Βουλή το πρωί της Τετάρτης, αν λάβει κανείς υπόψη τη διαρροή του Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης αναφορικά με τη θέση Μητσοτάκη ότι «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στην κάλπη».

Χθες με γραπτή δήλωση η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σημείωνε πως ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος καθώς ναι μεν τώρα επιχειρεί μια στροφή, «υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο», αλλά όταν ήταν αντιπολίτευση «ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά».

Ομολογία προεκλογικών ψευδών

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει η Όλγα Γεροβασίλη, «με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης αποτυγχάνει να αποφύγει τον εξευτελισμό», διότι η κίνηση διαχωρισμού ισοδυναμεί με ομολογία:

1. Ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια. Ό,τι λοιπόν παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.

2. Ότι ο Σαμαράς είναι «ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής» και ο Μητσοτάκης «μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός, και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη».

Κατόπιν τούτων ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τους τακτικισμούς και τις ισορροπίες, «που ούτως ή άλλως δεν του βγαίνουν», και «ας έχει για μια φορά το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα ατοπήματα και τις χυδαιότητες του παρελθόντος του» και «ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας Εξεταστική, Προκαταρκτική ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο του σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50