search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:02
MENU CLOSE

Επανέρχεται ο Ντέιβιντ Κάμερον: «Δεν έβαλα το μόριο μου στο στόμα νεκρού γουρουνιού»

19.09.2019 08:15
Επανέρχεται ο Ντέιβιντ Κάμερον: «Δεν έβαλα το μόριο μου στο στόμα νεκρού γουρουνιού» - Media

 

Ο Ντέηβιντ Κάμερον διέψευσε για πρώτη φορά δημοσίως ισχυρισμούς ότι είχε τοποθετήσει το μόριό του στο στόμα ενός νεκρού γουρουνιού στο πλαίσιο μιας φάρσας συμφοιτητών του εις βάρος του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, που αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν αντίθετος στον αγώνα υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όταν έγινε το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016, χαρακτήρισε «ψευδείς και γελοίους» τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του εκατομμυριούχου δωρητή των Τόρηδων, Λόρδου Άσκροφτ. To βιβλίο αυτό υποστήριζε το 2015 ότι ένας βουλευτής -τον οποίο δεν κατονόμαζε- υποστήριζε ότι υπήρχαν και φωτογραφίες από το περιστατικό με τον Κάμερον, που φέρεται να συνέβη σε μια τελετή μύησης σε λέσχη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης..

Αλλά στα απομνημονεύματά του με τίτλο “For The Record” o Κάμερον αποκαλύπτει, σύμφωνα με το efimerida, ότι όταν διάβασε τις καταγγελίες «η πρώτη μου αντίδραση δεν ήταν θυμός, ντροπή ή ανησυχία για τις επιπτώσεις. Αντέδρασα με ευθυμία (…) Δεν μπορούσε να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανόητος για να κάνει έρευνα και να γράψει ένα βιβλίο για μένα και να περιλάβει μια ιστορία που ήταν ψευδής και γελοία. Όποιος επιλέγει να κάνει καριέρα στην πολιτική πρέπει να έχει χοντρό πετσί και μια αίσθηση του χιούμορ».

Κάμερον: Ακόμη μου πετούν σχόλια για γουρούνια στο δρόμο

Οι ισχυρισμοί αυτοί περιλαμβάνονταν στη βιογραφία του Κάμερον που έγραψαν ο Λόρδος Άσκροφτ και η δημοσιογράφος Ίζομπελ Όουκσοτ. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ένας βουλευτής που δεν κατονομάζεται μίλησε για το θέμα αυτό σ’ ένα επιχειρηματικό δείπνο το 2015. Η βιογραφία, που κυκλοφόρησε χωρίς την έγκριση του Κάμερον, παραδεχόταν πάντως ότι μπορεί να επρόκειτο για λάθος άτομο. Πολλοί θεώρησαν τότε ότι ήταν μια πράξη εκδίκησης από τον Λόρδο Άσκροφτ, επειδή παρά τα ποσά που δώριζε στα ταμεία του Συντηρητικού Κόμματος επί χρόνια, ο Κάμερον δεν του έδωσε κάποιο ισχυρό πόστο στην κυβέρνησή του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο Κάμερον αποκάλυψε ότι ακόμη και σήμερα όταν τον συναντούν κάποιοι στο δρόμο του φωνάζουν σχόλια για γουρούνια. «Περπατούσα τις προάλλες στο δρόμο με τον γιο μου Έλγουεν και κάποιος έκανε ένα σχόλιο για γουρούνια, αν μπορώ να το θέσω έτσι», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Ο Έλγουεν είναι γλυκό αγόρι και μέχρι εκείνη την ώρα όσοι με είχαν συναντήσει μου έλεγαν καλά πράγματα. Στράφηκε τότε ο γιος μου και μου είπε: “Μην ανησυχείς μπαμπά, αν το δεις συνολικά, ο κόσμος ήταν πολύ φιλικός σήμερα»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00