25/05/2020 02:37:59

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη με τιμή εκκίνησης 20 ευρώ!

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη με τιμή εκκίνησης 20 ευρώ! - Media

 

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει ωστόσο ο ΟΔΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δημοπρασία 299 σκαφών για κάθε βαλάντιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η προκήρυξη στις 24-9-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00΄π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου εισαγωγών – εξαγωγών Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, του τελωνείου Λάρισας και διάφορα τελωνεία και Δ.Ο.Υ. πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση Πλωτών Επαρχίας, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων.

Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ).

Το πρώτο σκάφος στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα ξύλινο μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος με ένα κατάρτι μήκους 15 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων το οποίο δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Το σκάφος ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως είναι μη Κοινοτικό οπότε ο νέος κάτοχος θα επιβαρυνθεί και με τελωνειακούς δασμούς.

Αντίστοιχα σκάφη την εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται με τιμές εκκίνησης άνω των 100.000 ευρώ!

Αν τώρα κάποιος θέλει κάποιο ιστιοφόρο που δεν είναι μη Κοινοτικό υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας και άλλο ιστιοφόρο με μήκος 12,8 μέτρα και πλάτος 4,1 μέτρα τύπου «Bavaria Lagoon 42» με εσωλέμβιο κινητήρα Volvo Penta καθώς και μια βοηθητική φουσκωτή λέμβο με πολυεστερική γάστρα τύπου «Joker» με εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha 4 ίππων.

Η τιμή εκκίνησης του συγκεκριμένου ιστιοφόρου έχει οριστεί στις 15.000 ευρώ.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα σκάφη στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 60.000 ευρώ!

Αν κάποιος θέλει μεγαλύτερο ιστιοφόρο τότε στη λίστα υπάρχει ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με μήκος 26 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα το οποίο φέρει και μια φουσκωτή λέμβο μήκους 2,5 μέτρα με εξωλέμβιο κινητήρα Suzuki.

Η τιμή εκκίνησης για το μη κοινοτικό σκάφος ορίστηκε στις 124.000 ευρώ.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 700.000 ευρώ!

Για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων σκαφών στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται ένα πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με μήκος 8,6 μέτρα και πλάτος 2,6 μέτρα με εσωλέμβιο κινητήρα Volvo 320 V8 με τιμή εκκίνησης τις 35.000 ευρώ.

Να τονίσουμε ότι το σκάφος είναι μη Κοινοτικό οπότε ο νέος ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με επιπλέον δασμούς.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 50.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να δείτε όλη τη λίστα της δημοπρασιών σκαφών του ΟΔΔΥ.

ΠΗΓΗ: NEWSAUTO.GR

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.