search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:01
MENU CLOSE

Γερμανία: Το αίνιγμα της… καρέκλας «στοιχειώνει» τη Μέρκελ

19.09.2019 10:35
Γερμανία: Το αίνιγμα της... καρέκλας «στοιχειώνει» τη Μέρκελ - Media

 

Εξηγήσεις για την κατάσταση της υγείας της καλείται να δώσει στους συμπολίτες της η Άνγκελα Μέρκελ με τον γερμανικό Τύπο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μυστικοπάθειά της να αποκαλύψει το… αίνιγμα της καρέκλας.

«Επιτέλους πότε θα μάθουμε το συμβαίνει με την Μέρκελ; Εάν έχει φοβίες ή εάν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια; Ξανά καθιστή η Μέρκελ. Γιατί είναι καθιστή σε κάθε τελετή υποδοχής ξένου ηγέτη;», διερωτάται η εφημερίδα «Bild», λίγες ώρες μετά την χθεσινή υποδοχή στο Βερολίνο της Σέρβας πρωθυπουργού, Άνα Μπρνάμπιτς.
Για έβδομη φορά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το άρθρο, επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γερμανίας με την 65χρονη Μέρκελ να είναι καθιστή. Αυτό συνέβη έως τώρα έξι φορές στην πατρίδα της και μία φορά στο Πεκίνο: συνολικά επτά φορές ο φακός απαθανάτισε την Καγκελάριο να κάθεται σε καρέκλα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γερμανίας. Γιατί όμως τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα; Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έπρεπε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να ενημερώσει τους συμπολίτες της για την κατάσταση της υγείας της.

Οι φωτογράφοι έχουν γίνει πλέον η σκιά της. Η κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας Καγκελαρίου εξακολουθεί να απασχολεί εντός κι εκτός του Βερολίνου με την ίδια να διαβεβαιώνει ότι προσέχει πολύ την υγεία της κι ότι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της. Ωστόσο, το αίνιγμα της… καρέκλας «στοιχειώνει» την Μέρκελ. Συνολικά τρεις φορές έχασε δημοσίως τον έλεγχο του σώματός της με τον φακό να εστιάζει στο ολιγόλεπτο τρέμουλο από το κεφάλι μέχρι το πόδια.

Ο Πέτερ Φαλκάι, διευθυντής του Τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Μόναχο, έσπευσε να δηλώσει στην εφημερίδα «Bild»: «δεν νομίζω ότι πρόκειται για ψυχολογικό πρόβλημα, διαταραχή άγχους, ή φοβία αλλά για φυσική εξάντληση».

«Νιώθει πιο ασφαλής όταν κάθεται. Σε μια αντίδραση στρες, πάντα δημιουργείται άγχος. Όταν κάθεται, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ό,τι της προκύψει», εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής Ούλριχ Ζόλμαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:00