search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Το ότι δε βρέθηκαν στοιχεία δεν σημαίνει τι όσοι κατηγορήθηκαν είναι αθώοι

19.09.2019 13:18
Η στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος χάνει την ισορροπία του και τραυματίζεται (Video) - Media

 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι από τη στιγμή που υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε να αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή» δήλωσε στην εκπομπή Briefing του Επικοινωνία 94fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Τα βέλη μας δεν στρέφονται επ’αυτού, ούτε κατά της δικαιοσύνης. Στρέφονται κατά του κύριου Σαμαρά, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μια ποινική υπόθεση, στην αρχική φάση ακόμα του σκανδάλου Novartis, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εμπλεκόμενους δικαστικούς. Γιατί σας θυμίζω δεν είχε ασκήσει μηνύσεις μόνο κατά των πολιτικών αλλά και κατά των δικαστών, κάτι πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η εκτίμησή μας είναι, ότι απέναντι σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, όπως της Novartis, δημιουργήθηκε μια κατασκευασμένη ιστορία περί σκευωρίας. Για να μην κάνει καλά η δικαιοσύνη τη δουλειά της και να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα επτά δέκατα του ενδεχόμενου σκανδάλου έχουν καταρριφθεί με την αρχειοθέτηση από τη δικαιοσύνη των υποθέσεων των επτά πολιτικών, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε «το γεγονός ότι δε βρέθηκαν στοιχεία δεν σημαίνει απόλυτη αθωότητα. Ξαναλέω έλλειψη στοιχείων δεν σημαίνει αθωότητα».

«Πολλές φορές τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν ενοχή. Θυμόσαστε ότι ο Αλ Καπόνε πήγε φυλακή, όχι για αυτά που έχει κάνει, αλλά για φοροδιαφυγή. Πολλές φορές υποθέσεις διερευνώνται και δε βρίσκονται στοιχεία γιατί τα στοιχεία είναι καλυμμένα. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και δεν το αποκλείω», τόνισε.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως «είναι γνωστό ότι υποθέσεις που εμπλέκουν κορυφαίους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο είναι εξαιρετικά δυσαποδεικτες. Ο κύριος Μητσοτάκης ευρισκόμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος όπου σφύρα είναι η ακραία πλευρά του κόμματος του και άκμονας η πρόθεσή του να μην φτάσει το κλίμα της πολιτικής ζωής σε εκτροπή και όξυνση, κάτι που θα ήθελαν οι ακραίοι του κόμματος του. Και έτσι επέλεξε την μεσοβέζικη λύση να πάει σε έναν ρεβανσισμό light. Aν πραγματικά ήθελε ο κύριος Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη λογική ότι υπήρχε σκευωρία, έπρεπε να βάλει στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:44