search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:58
MENU CLOSE

Να γιατί ο Πειραιάς δεν έχει ακόμα Τραμ – Πώς επηρέασε τα έργα ο σεισμός του Ιουλίου

19.09.2019 13:46
Να γιατί ο Πειραιάς δεν έχει ακόμα Τραμ - Πώς επηρέασε τα έργα ο σεισμός του Ιουλίου - Media

 

Στον σεισμό της 19ης Ιουλίου οφείλεται, μεταξύ άλλων, η μη ολοκλήρωση των δοκιμών που απαιτούνται για την έναρξη των δρομολογίων του Τραμ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αττικό Μετρό ΑΕ, «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τροχιοδρόμου, παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών – ρυθμίσεων των συστημάτων και διατάξεων ελέγχου της λειτουργίας του ΤΡΑΜ, λόγω της διακοπής των δοκιμαστικών διαδρομών του ΤΡΑΜ την 19.07.2019, εξαιτίας αποκλεισμού μετά τον σεισμό, τμήματος του τροχιοδρόμου στην Ομ Σκυλίτση».

Πέραν αυτού, «είναι σε εκκρεμότητα, οι Η/Μ εργασίες στον νέο Υ/Σ 16 (έχουν τελειώσει οι εργασίες Π/Μ) και η αναβάθμιση του Υ/Σ 1».

Αναφορικά με τις υπόλοιπες εργασίες που συνοδεύουν το έργο του Τραμ, «στην γέφυρα Λαμπράκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη εργασίες χρωματισμών.

»Τα συστήματα υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων μετά την ολοκλήρωση των τελικών ελέγχων και δοκιμών, παραδόθηκαν στο σύνολό τους σε χρήση, με εκκρεμότητα την μόνιμη ηλεκτροδότηση ορισμένων εξ’ αυτών από την ΔΕΗ».

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε όλες τις κατασκευές του έργου εκτελούνται εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης επουσιωδών ελλείψεων για την πλήρη ολοκλήρωσή τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15