search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:20
MENU CLOSE

Έτοιμη για το χρηματιστήριο η Airbnb

19.09.2019 16:35
Έτοιμη για το χρηματιστήριο η Airbnb - Media

 

Η Airbnb Inc. γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2020. 

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων προχώρησε σε μια λιτή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της. 

Η Airbnb αποτιμήθηκε στα 31 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με την The Wall Street Journal’s Billion Dollar Startup Club. Τα έσοδά της πέρυσι αυξήθηκαν κατά 40% από το προηγούμενο έτος, ενώ στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία είχε περίπου 3,5 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Η Airbnb, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 και τώρα έχει καταχωρήσεις σε περισσότερες από 100.000 πόλεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:20