search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Ληστεία βγαλμένη από ταινία: Μπήκαν σε πύργο του 17ου αιώνα και πήραν σμαράγδια αξίας 2 εκ. ευρώ

20.09.2019 06:44
Ληστεία βγαλμένη από ταινία: Μπήκαν σε πύργο του 17ου αιώνα και πήραν σμαράγδια αξίας 2 εκ. ευρώ  - Media

 

Ο μεγαλοπρεπέστατος πύργος ονομάζεται Vaux-le-Vicomte και βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού. Μόνιμοι κάτοικοι του είναι ο 90χρονος Πατρί ντε Βογκ και η 78χρονη σύζυγος του. Ο πύργος ανήκει στην οικογένεια τους από το 1875. Χτίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Λουβοδίκου του 14ου, και έχει χρησιμοποιηθεί, πολλές φορές για γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών. Οι πιο γνωστές ταινίες εξ αυτών είναι το Moonraker με ήρωα των Τζέιμς Μποντ και το Marie Antoinette της Σοφίας Κόπολα. Το 2007 σε αυτόν τον πύργο παντρεύτηκε η Εύα Λογκόρια με τον Τόνι Πάρκερ.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες της ληστείας ήταν 6 και μάλιστα άοπλοι. Κατάφεραν με χειρουργικό τρόπο να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να μπουν μέσα. Έψαξαν κάθε ένα από τα πολλά δωμάτια του πύργου και όταν μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του ηλικιωμένου ζευγαριού, έδεσαν τον άνδρα και τη γυναίκα με τις γραβάτες που βρήκαν σε ένα δωμάτιο- γκαρνταρόμπα.

Ανενόχλητοι έψαξαν και τα υπόλοιπα δωμάτια και σε μια προθήκη βρήκαν πολύτιμους λίθους – κυρίως σμαράγδια- τα οποία ξάφρισαν και στη συνέχεια χάθηκαν στο σκοτάδι. Η αξία των σμαραγδιών ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ.    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:59