search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Novartis: Να χυθεί άπλετο φως λέει το ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2091
19-9-2019
21.09.2019 03:00
fof.jpg

 

 

Στον… «αστερισμό» της πολύκροτης υπόθεσης Novartis κινείται το Κίνημα Αλλαγής, μετά και τη διαβίβαση – όπως επίσημα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας – στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σημείωσε (Θέμα 104,6) πως «για εμάς η υπόθεση αυτή πρέπει να φτάσει ώς το τέλος, να χυθεί άπλετο φως, να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια και για το πολιτικό μας σύστημα και για το δικαστικό μας σύστημα». 

Ο Χρηστίδης πρόσθεσε μάλιστα πως «εμείς έχουμε την εισήγηση του κ. Λοβέρδου η οποία μιλάει για προανακριτική Επιτροπή, σε κάθε περίπτωση πριν δούμε τα στοιχεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κρίση επί του θέματος. Η ουσία του ζητήματος λοιπόν είναι ότι εάν δεν προκύπτουν στοιχεία για τον κ. Τσίπρα, ορθώς δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη συζήτηση, εάν προφανώς για τον οποιονδήποτε πολιτικό περιλαμβάνονται στοιχεία σε μία δικογραφία πρέπει να πράττουμε αναλόγως». 

Προνακριτική για Παπαγγελόπουλο
Το ζήτημα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τον τόνο που θα ακολουθήσει η Χαριλάου Τρικούπη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, διαχωρίζοντας τη στάση του απέναντι στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
«Ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση» είπε ο Λοβέρδος, σημειώνοντας πως «άλλο επωφελούμαι κι άλλο την οργάνωσα κι είμαι ηθικός αυτουργός» και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση». 

Επίθεση για εργασιακά
Σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό των ρυθμίσεων στα εργασιακά, που θα αποτελεί κομμάτι του αναπτυξιακού νόμου που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κρατήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στις προωθούμενες ρυθμίσεις που φέρνει το κυβερνητικό επιτελείο. 
Προς αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τετάρτης, σημείωσε πως ο Μητσοτάκης «κήρυξε σήμερα πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία στα λόγια, ενώ στην πράξη προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία εις βάρος των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως πρόκειται για ρυθμίσεις που ευνοούν τους εργοδότες εκείνους που δεν τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκουν τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία και στρέφοντας τα «πυρά» του προς την πλευρά του πρωθυπουργού καταλήγει: «Νομίζει ακόμη πως μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Κοντός ψαλμός αλληλούια…».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:28