10/07/2020 10:17:13

Τι θα κάνει ο Εμμανουέλ Μακρόν όταν δεν θα είναι πια πρόεδρος

 Τι θα κάνει ο Εμμανουέλ Μακρόν όταν δεν θα είναι πια πρόεδρος  - Media

 

Εξώφυλλο στο περιοδικό Time έγινε για άλλη μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Στην συνέντευξη που φιλοξενεί το εβδομαδιαίο περιοδικό, ο Μακρόν μιλάει για τα πρώτα χρόνια της θητείας του και για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Time ενδιαφέρεται για τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας. Ήταν ήδη εξώφυλλο πριν από δύο χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του. Το Time τον παρουσίαζε τότε ως τον «επόμενο ηγέτη της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει το iefimerida, «δύο χρόνια αργότερα, το περιοδικό κάνει λοιπόν τον απολογισμό, με επίκεντρο την κρίση των κίτρινων γιλέκων. Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε, μιλώντας στον δημοσιογράφο του Time, ότι έκανε λάθη κατά την πρώτη διετία. «Έδωσα μάλλον την αίσθηση ότι ήθελα να κάνω μεταρρυθμίσεις εναντίον του λαού», εξηγεί. «Μερικές φορές η ανυπομονησία μου εκλαμβανόταν ως κάτι έναντι των Γάλλων. Αυτό δεν ισχύει». Ο ίδιος εξηγεί ότι οι παρεξηγήσεις και τα προβλήματα του έγιναν μαθήματα και στο εξής, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να ακούει «περισσότερο τους ανθρώπους απ’ό,τι στην αρχή».

Για τα επόμενα χρόνια, ο στόχος του Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας και μοναδικός: «να οικοδομήσω μια νέα χώρα, μια νέα Γαλλία του 21ου αιώνα».

Και μετά; Ο Μακρόν δεν ανησυχεί και έχει ήδη προβλέψει τα πάντα για «την ημέρα που οι άνθρωποι αποφασίσουν ότι δεν θα κρατώ πια τα ηνία». Ο Γάλλος πρόεδρος εξομολογείται στο Time ότι θα ήθελε να αφοσιωθεί στην συγγραφή. «Αγαπώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τα βιβλία μου. Είμαι έτοιμος να μείνω μόνος, σε ηρεμία», καταλήγει ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.