search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:56
MENU CLOSE

Δυναμική εκκίνηση για την Prodea Investments

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2091
19-09-2019
22.09.2019 03:00
pangaia.jpg

 

Με νέα εταιρική ταυτότητα και σχέδια εξελίσσεται η Εθνική Πανγαία, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα, η οποία πλέον μετονομάζεται σε Prodea Investments Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία. Η αλλαγή ονομασίας συνδέεται με τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της εισηγμένης, τη μεγάλη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά και έναν επενδυτικό σχεδιασμό που έχει στόχο να οδηγήσει την αξία του χαρτοφυλακίου της σε επίπεδα 5-10 δισ. τα επόμενα χρόνια.

Τα σχέδια αυτά, μαζί με τις βασικές αξίες της εταιρείας, την προσήλωση στον στόχο και τη σκληρή δουλειά, αποτελούν τον οδικό χάρτη της εταιρείας, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου, εκπροσώπων του real estate, δημοσιογράφων, μελών της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης, καθώς και του πρωταθλητή αντισφαίρισης Στέφανου Τσιτσιπά.

Νωρίτερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της εταιρείας, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού και την παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με χρόνο υλοποίησης διάστημα 10 μηνών. Ο μετασχηματισμός αυτός σηματοδοτεί μια νέα εποχή δυναμικής πορείας για την κορυφαία ελληνική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 2 δισ.

Το όνομα Prodea αποτελεί μια σύνθετη λέξη στην οποία συναντώνται δύο κόσμοι: η ύλη και η νόηση. Το νέο λογότυπο της εταιρείας «περικλείει» τις δύο έννοιες. Η λέξη Property, η έγγειος ιδιοκτησία, περιγράφει το πεδίο δραστηριότητας της εταιρείας. Αποτυπώνει τη δύναμη, την κλίμακα, το απτό τεκμήριο του έργου της. Η λέξη Idea, η ιδέα, έχει ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα είδω που σημαίνει βλέπω, γνωρίζω καλά. Σε αυτή τη λέξη αντανακλώνται η διορατικότητα, το ένστικτο και η οξύτητα των αντανακλαστικών της Prodea. Πρόκειται για τον συγκερασμό ικανότητας και βαθιάς γνώσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, «Η μετονομασία της Εθνική Πανγαία σε Prodea Investments σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας που αρχίζει με την αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση. Συνεχίζει ωστόσο να βαδίζει στις υφιστάμενες γερές βάσεις της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και της πολύχρονης εμπειρίας. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και προσήλωση στο αποτέλεσμα, πραγματοποιούμε το δικό μας όραμα και γράφουμε τη δική μας ιστορία στον τομέα των επενδύσεων ακίνητης περιουσίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος Αριστοτέλης Καρυτινός επεσήμανε από την πλευρά του: «Τώρα περνάμε πλέον στην επόμενη φάση της εξέλιξης της εταιρείας με στόχο να καταστήσουμε την Prodea Investments μια από τις σημαντικές εταιρείες στον κλάδο της σε πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα και ελπίζουμε όσα επιτύχουμε στο μέλλον να μας κάνουν ακόμα πιο περήφανους».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος, κατά την παρουσίαση της εταιρικής ταυτότητας της Prodea Investments, τόνισε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος δυναμικής εξέλιξης της εταιρείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:55