search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά, είναι όμηρός του (Video)

20.09.2019 11:34
Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά, είναι όμηρός του (Video)   - Media

 

«Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει και να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis. Εμείς έχουμε τα χέρια και τη συνείδησή μας καθαρή» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τους χειρισμούς τους.

Μιλώντας στο Open Beyond, ο τομεαρχής Εξωτερικών επισήμανε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι γενικά παραδεχτό και μάλιστα από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη. «Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ απέναντι στις προσπάθειες διερεύνησης ενός υπαρκτού σκανδάλου; Από τη μια μεριά είχαμε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, “θα τους γδάρω” και “έχω χάσει κάθε ιδέα για το FBI” και από την άλλη την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να ασκήσει μηνύσεις όχι μόνο εναντίων πολιτικών αλλά και εναντίων των δικαστικών λειτουργών που διερευνούσαν την υπόθεση, κάτι πρωτοφανές στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία» σημείωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Όπως είπε, η αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι είναι όμηρος του Αντ. Σαμαρά. «Τον άδειασε μια φορά λέγοντας ότι δεν είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο, ξέρει ότι δεν υπήρχε σκευωρία. Μπορεί όμως να αδειάσει ξανά τον κ. Σαμαρά;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Αντί να βάλει στο κάδρο και τον πρωθυπουργό για να κάνει μία μικρή παραχώρηση στον κ. Σαμαρά που φαίνεται ότι φοβάται, προχώρησε σε αυτήν την ολίγο έγκυο κίνηση. Είναι ρεβανσισμός λάιτ».

Συνεχίζοντας, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι συνταγές γράφουν οι γιατροί και τιμολογήσεις φαρμάκων κάνουν οι υπουργοί. «Αν υπάρχει σκάνδαλο υπερτιμολόγησης, εμπλέκονται υπουργοί, είναι τόσο απλό» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για αντιπερισπασμούς ενώ είναι.υπό διερεύνηση η υπόθεση. «Πρώτα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει σκάνδαλο και αν δεν υπάρχει, να δούμε αν ήταν σκευωρία» επισήμανε.

«Στην ιδεολογία της ΝΔ η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπ. Παπαδημητρίου περί «απαράδεκτα φθηνού νερού», ανέφερε ότι ο «γαλάζιος» βουλευτής «είναι μεν ακραίος στις απόψεις του αλλά δεν έχει άλλη άποψη από αυτή της ΝΔ, η οποία είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων όπως αυτή του νερού. Εμείς πετύχαμε να εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση η ΕΥΔΑΠ από το τρίτο μνημόνιο».

«Προφανώς επειδή η ΝΔ. δεν έχει αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Είναι στην ιδεολογία της. Αυτή είναι η ιδεολογία του ΔΝΤ και του νεοφιλελευθερισμού. Για αυτό βγαίνει μια άποψη που είναι ακραία και μετά θα συμμαζευτεί και μπορεί να φτάσουμε και στην ιδιωτικοποίηση. Αυτά είχαν γίνει με προηγούμενες κυβερνήσεις και είμαστε τυχεροί που το ΣτΕ είχε βγάλει την απόφαση ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν επιτρέπεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση ενός οργανισμού που το παρέχει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:21