17/02/2020 19:59:45

Καθηγητής στην Κέρκυρα: «Τούρκος ο Κολοκοτρώνης, έσφαξε και έκλεψε τους Εβραίους η Μπουμπουλίνα» (Video)

Καθηγητής στην Κέρκυρα: «Τούρκος ο Κολοκοτρώνης, έσφαξε και έκλεψε τους Εβραίους η Μπουμπουλίνα» (Video) - Media

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα, βίντεο στο οποίο καθηγητής Χημείας σε σχολείο του νησιού καταθέτει τη δική του άποψη για συγκεκριμένη περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Εθνος, ο καθηγητής ακούγεται να υποστηρίζει πως «ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι ο Μακεδονομάχος αποτελεί χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ήρωας.

Στη συνέχεια, όταν ένας από τους μαθητές τού λέει πως «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος», ο χημικός απαντά: «Σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης.Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του, να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. (…) Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα μου "έκανα θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων"».

Τέλος, από τις αναφορές του δεν έλειψε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, για την οποία ακούγεται να λέει: «Η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Σημειώνεται ωστόσο ότι κατοχή κινητού τηλεφώνου και η μαγνητοσκόπηση είναι παράνομη εντός σχολικής αίθουσας.

Η καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων διώκεται από το νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.