search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:12
MENU CLOSE

ALTEC: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του ομίλου

20.09.2019 13:43
Ποια κρίση λόγω κορωνοϊού; - Εταιρεία προσλαμβάνει 10.000 άτομα - Media

 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρήσαν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ALTEC INTEGRATION A.E και ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΒΕ, επισημαίνοντας ότι δεν αντέχουν πλέον, απουσία διοίκησης, να εργάζονται σε ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι «από τις αρχές της εβδομάδας οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ALTEC INTEGRATION A.E και ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΒΕ, μην αντέχοντας πλέον, απουσία διοίκησης, να εργαζόμαστε σε ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας επιπλέον και τα δεδουλευμένα μας, καθώς παραμένουμε απλήρωτοι για τρεις μήνες.

Από το τέλος του Ιούλιου του 2019 οι τράπεζες, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε, Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε, που είναι και οι πιστωτές, αλλά συνάμα και οι βασικοί μέτοχοι- ιδιοκτήτες των εταιρειών ALTEC INTEGRATION A.E και ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΒΕ, προχώρησαν στις καταγγελίες όλων των δανειακών συμβάσεων που είχαν συνάψει, πριν ακόμη και από την ίδρυση των εταιρειών, με τον πρώην ιδιοκτήτη.

Ταυτόχρονα δέσμευσαν ακόμη και τους λογαριασμούς οι οποίοι περιείχαν εισπράξεις που προορίζονταν για την καταβολή των μισθών μας και για βασικά έξοδά για τη λειτουργία των εταιρειών. Επιπλέον προχώρησαν και σε δικαστικά μέτρα που περιλαμβάνουν προσωρινές διαταγές για κατασχέσεις των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, εταιρειών των οποίων έχουν την ιδιοκτησία. Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών, παραιτήθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν από τις τράπεζες, όπως αυτές προφανώς όφειλαν, καθιστώντας τις εταιρείες ανενεργές και χωρίς καμία διοίκηση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να μην μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί στους εργαζομένους, να πληρωθούν οι φόροι στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, να πληρωθούν οι συνεργάτες και φυσικά να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, στις συνθήκες εργασίας και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις των εταιρειών.

Τονίζουμε δε ότι η ALTEC INTEGRATION A.E έχει αναλάβει, υλοποιεί και συντηρεί σημαντικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης έργα, και τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση, όπως:

  • Το σύστημα παρακολούθησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (e-ΠΔΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Το “Πόθεν Έσχες” του ΓΕΔΔ
  • Το “Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης” και το σύστημα “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης” του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
  • Το σύστημα του Μητρώου Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών κ.α.
  • Τη συντήρηση του συστήματος διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας
  • Τη συντήρηση των συστημάτων μισθοδοσίας αλλά και άλλων πληροφοριακών συστημάτων στους Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΟΑΕΔ, ΥΠΑ, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Γεωργίας κ.α

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή έχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε και μάλιστα εγγράφως, με τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών και τους υπολοίπους μετόχους, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις των αλλοπρόσαλλων αυτών επιλογών τους και καταγγέλλοντας την αδιανόητη αυτή απόφαση τους να κλείσουν απότομα τις εταιρείες, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Κοινοποιήσαμε τι επιστολές μας αυτές και στην πολιτική ηγεσία της χώρας, στο ανώτερο μάλιστα επίπεδο, προσβλέποντας στην βοήθεια τους και στην ουσιαστική παρέμβαση τους. Το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι ανατριχιαστικά παγερή αδιαφορία και σιωπή. Η στάση αυτή είναι προφανές προϊόν, της αλαζονικής αδιαφορίας των τραπεζών προς το δημόσιο συμφέρον και των ανάλγητων σχεδίων τους, με τα οποία η ηγεσία της χώρας φαίνεται, μέσω της δικής της σιωπής, να συμφωνεί και να τα στηρίζει.

Συνεπώς και μην έχοντας πλέον κάτι άλλο να πράξουμε, οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε στην αναστολή της εργασιακής μας σχέσης και στην έναρξη των προσπάθειών μας να δικαιωθούμε, ευελπιστώντας ότι πέραν του ηθικώς σωστού θα βρούμε έστω προστασία σε αυτούς που προασπίζονται το νόμιμο σε αυτή τη χώρα, προσδοκώντας συνεπώς πλέον στην Δικαιοσύνη, ως την μοναδική μας ελπίδα για δικαίωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33