search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:43
MENU CLOSE

Κόκκινα μάτια: Αυτές είναι οι 8 αιτίες

20.09.2019 14:45
Κόκκινα μάτια: Αυτές είναι οι 8 αιτίες - Media

 

Τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια προκαλούν έντονη ενόχληση και δυσκολεύουν την καθημερινότητα του πάσχοντα.

Το κοκκίνισμα είναι αποτέλεσμα διαστολής ή φλεγμονής των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στην επιφάνεια του ματιού.

Είναι μια ιδιαίτερα συνηθισμένη κατάσταση, η οποία συχνά συμβαίνει σε περιόδους αλλεργιών, αλλά μπορεί να έχει και διαφορετικές αιτίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την ποιότητα της όρασης.

Ξηροφθαλμία: Η ξηροφθαλμία είναι μια επίπονη κατάσταση που προκαλείται από την έλλειψη επαρκούς εφύγρανσης των ματιών, λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας ή ποσότητας δακρύων και μπορεί να επιδεινωθεί από τον καιρό, το κλιματιστικό ή την οθόνη του υπολογιστή.

Αλλεργική αντίδραση: Τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια μπορεί να είναι αιτία αλλεργικής αντίδρασης, που οφείλεται σε διάφορα λουλούδια, σε σκόνη ακόμα και στην τρίχα από τα κατοικίδια.

Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών κατά την εμμηνόπαυση είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ξηρότητα και ερεθισμένα μάτια, κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνο και έντονη ενόχληση.

Αϋπνία: Οι διαταραχές του ύπνου είναι ακόμα ένας παράγοντας, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και κοκκινίλα στα μάτια.

Ερεθισμοί από φακούς επαφής: Η συχνή εφαρμογή και η κακή χρήση των φακών επαφής, είναι συνήθειες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό στα μάτια. Εάν φοράτε τους φακούς κατά τη διάρκεια του ύπνου ή αγγίζετε τα μάτια σας συχνά, είναι πιθανό να επιδεινώσετε τον ερεθισμό και να τραυματιστείτε.

Μολύνσεις των ματιών: Η επιπεφυκίτιδα, η βλεφαρίτιδα, η ραγοειδίτιδα, το κριθαράκι και το χαλάζιο είναι ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες μολύνσεις των ματιών, οι οποίες ευθύνονται για τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια.

Αλκοόλ: Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του ματιού, προκαλώντας την κοκκινίλα.

Ενδοφθάλμια πίεση: Η μέτρηση της πίεσης των ματιών είναι σημαντικός παράγοντας για μια υγιή όραση.

Πηγή: onmed.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41