search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των δημοκρατικών συνδικάτων

20.09.2019 16:00
Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των δημοκρατικών συνδικάτων - Media

 

«Στις 2 Οκτωβρίου, πυκνώνουμε τις γραμμές του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετέχουμε μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά, στις κινητοποιήσεις των δημοκρατικών συνδικάτων, απεργούμε, διεκδικώντας κανονικότητα στην αγορά εργασίας και στους χώρους δουλειάς» αναφέρει η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) Ιδιωτικού Τομέα.

Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, «η επαναβεβαίωση και η απρόσκοπτη κατίσχυση των θεμελιωδών αρχών της ευνοϊκής ρύθμισης, της συρροής και της επέκτασης, είναι κομβική και αναγκαία συνθήκη για την επαναφορά της κανονικότητας στην αγορά εργασίας».

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει: «Η αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, με γνώμονα τη στήριξη της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, η στόχευση των ελέγχων, η θεσμοθέτηση του ‘λευκού’ και ‘μαύρου’ μητρώου επιχειρήσεων, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με προστιθέμενη αξία στην ενίσχυση του ατομικού εργατικού δικαίου. Ο θετικός αντίκτυπος και η αποτελεσματικότητά τους, θα πολλαπλασιαστεί με την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζομένου, ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό και πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν μέσα και από την αξιοποίηση-άντληση πόρων από τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ηλεκτρονικό μητρώο είναι ένα βήμα για την επικράτηση της διαφάνειας και πρέπει να λειτουργήσει ως η θεσμική-ηλεκτρονική μετεξέλιξη του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την έννοια της εθελοντικά υιοθετούμενης εναλλακτικής και επικουρικής διαδικασίας, χωρίς να αμφισβητεί την προτεραιότητα των διά ζώσης γενικών συνελεύσεων, μπορεί να καταστεί σε χρήσιμο δευτερεύον εργαλείο των συνδικάτων» σημειώνει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, συμπληρώνοντας, επίσης ότι ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) αποτελεί αναντικατάστατο θεσμικό εργαλείο για την επίτευξη αμοιβαία επωφελών συλλογικών συμφωνιών και την εμπέδωση όρων εργασιακής δικαιοσύνης. «Η θέσπιση εμποδίων και γραφειοκρατικών προσχωμάτων στη μονομερή προσφυγή θα οδηγήσει στην απονεύρωσή του» υποστηρίζει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50