search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Βενιζέλος για Novartis: H παρούσα Βουλή οφείλει να αναδείξει και να προστατεύσει την αλήθεια

21.09.2019 07:46
Βενιζέλος για Σακελλαροπούλου: Θα πετύχει απολύτως - Media

 

«Η παρούσα Βουλή οφείλει να αναδείξει και να προστατεύσει την αλήθεια παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό με τεκμηριωμένο και συνεκτικό τρόπο τα δεδομένα», σημειώνει σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την υπόθεση Novartis.

«Η παρούσα Βουλή δεν είναι αντιμέτωπη απλώς με μια δυσάρεστη υπόθεση εφαρμογής του άρθρου 86 περί της ποινικής ευθύνης των υπουργών. Αν επρόκειτο μόνο ή κυρίως περί αυτού, προφανώς όλα θα έπρεπε να εξελιχθούν με δικονομική τάξη και ακρίβεια, με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, με αίσθημα δικαιοσύνης και επιείκειας, χωρίς ρεβανσισμούς και χωρίς να εγκλωβίζεται η πολιτική ζωή της χώρας σε μετωπικές ρήξεις του παρελθόντος», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

«Πρόκειται για την επείγουσα ανάγκη να αποτραπεί οριστικά η αλλοίωση των θεσμών που ήταν ο κύριος στόχος της σκευωρίας», συνεχίζει.

«Η παρούσα Βουλή οφείλει να προστατεύσει τη δικαιοσύνη και να τη διευκολύνει στην αυτοκάθαρσή της χωρίς να μετακυλίει σε αυτήν ευθύνες που δεν έχει», επισημαίνει.

«Μόνο με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται η οριστική υπέρβαση του παρελθόντος και η μετάβασή μας σε μια πιο ολοκληρωμένη και ώριμη φάση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κανονικής λειτουργίας των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών μας θεσμών», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:19