search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Πορεία στο Σύνταγμα για τον έναν χρόνο από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου (Videos)

21.09.2019 07:52
8χρονο κοριτσάκι κινδυνεύει να παντρευτεί όταν γίνει 11 - Την αγόρασαν για 50 πρόβατα (Photos/Video) - Media

 

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιείται σήμερα, έναν χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Μια φρικτή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου με μια δική που ακόμη δεν έχει οριστεί, με τους δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με μια οικογένεια που ζητά δικαίωση για τον χαμό του παιδιού της

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie και η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/τη Zackie.

Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2μμ στη Γλάδστωνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα και ενημέρωση – συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος.
Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή ενώ σε ανακοίνωσή της στο Facebook ενημερώνει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο.

«Έναν χρόνο μετά, και ενώ η ποινική διερεύνηση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, η ημερομηνία έναρξης της δικαστικής διαδικασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων επίμονων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Επιπλέον, καλεί στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04