07/07/2020 00:02:08

Πορεία στο Σύνταγμα για τον έναν χρόνο από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου (Videos)

Πορεία στο Σύνταγμα για τον έναν χρόνο από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου (Videos) - Media

 

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιείται σήμερα, έναν χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Μια φρικτή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου με μια δική που ακόμη δεν έχει οριστεί, με τους δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με μια οικογένεια που ζητά δικαίωση για τον χαμό του παιδιού της

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie και η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/τη Zackie.

Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2μμ στη Γλάδστωνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα και ενημέρωση – συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος.
Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή ενώ σε ανακοίνωσή της στο Facebook ενημερώνει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο.

«Έναν χρόνο μετά, και ενώ η ποινική διερεύνηση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, η ημερομηνία έναρξης της δικαστικής διαδικασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων επίμονων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Επιπλέον, καλεί στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.