search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Γερουλάνος: Εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ, όχι για το ΚΙΝΑΛ

21.09.2019 11:36
Γερουλάνος: Δεν πήρα επίσημη πρόσκληση για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Media

 

«Τα σύμβολα αρχίζουν να έχουν αξία αφότου έχεις εκδηλώσει ποιο είναι το όραμά σου για τη χώρα. Αν δεν το έχεις αυτό, τα σύμβολα μπορούν να οδηγήσουν στο κενό. Γι’ αυτό και μία αφίσα μπορεί να οδηγήσει σε τόσο ντόρο», επισήμανε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ ο Παύλος Γερουλάνος. 

«Η κινητικότητα στην κεντροαριστερά δείχνει μία έλλειψη άγκυρας, μιας σταθεράς», σχολίασε αναφερόμενος στα προβλήματα της κεντροαριστεράς. 

«Όσο πέρασε ο χρόνος και δεν επικαιροποιήσαμε τις αρχές και τις αξίες μας, ή μάλλον τις θέσεις και τις προτάσεις μας, τόσο πιο πολύ αποκόπηκε η όποια πολιτική καριέρα από το όραμα», τόνισε και σημείωσε ότι το όραμα της κεντροαριστεράς ήταν πάντα να χτιστεί μία μεσαία τάξη στην Ελλάδα. «Από εκεί ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης το έχει πιάσει, αλλά δεν μπορείς σε μία κοινωνία που δεν έχει ασφάλεια να φτιάξει μία νέα μεσαία τάξη».

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε και για τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν στην κεντροαριστερά.

«Πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη στρατηγική μας, να κοινοποιήσουμε στον κόσμο το σχέδιο μας για τη χώρα και να αλλάξουμε το Καταστατικό μας, έτσι ώστε να είναι πραγματικά σύγχρονο κόμμα. Εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να είναι μέρος του ΚΙΝΑΛ, αλλά αν δεν έχεις τη βάση σου δυνατή, η ομπρέλα δεν μπορεί να ανοίξει», είπε. 

«Για την κεντροαριστερά όραμα έχει εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Δεν λέω ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διαλυθεί ή ότι πρέπει η κα Γεννηματά να φύγει από την αρχηγία. Αυτό που λέω είναι “ελάτε να χτίσουμε ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ”», εξήγησε. 

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει από τη βάση. «Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα αποφασίσει διαδικασίες βάσης». «Όταν θες να κάνεις κάτι στην πολιτική ξεκινάς με τις θέσεις και τις αξίες, πηγαίνεις στα πρόσωπα που μπορούν να τις εκφράσουν και μετά κοιτάς τα λογότυπα. Δεν αλλάζεις τα λογότυπα και στέλνεις τα ίδια πρόσωπα να λένε τα ίδια πράγματα. Άρα, εγώ έχω πει ότι τα λογότυπα είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο τέλος μιας διαδικασίας», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38