search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13
MENU CLOSE

«Αφιέρωμα στον Πάνο Γεραμάνη» στην ΕΡΤ2

22.09.2019 06:19
«Αφιέρωμα στον Πάνο Γεραμάνη» στην ΕΡΤ2 - Media

 

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2, βαδίζει σε λαϊκούς δρόμους και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον δημοσιογράφο Πάνο Γεραμάνη.

Ο Πάνος Γεραμάνης γίνεται για άλλη μία φορά η αφορμή και η αιτία να συναχθεί μια όμορφη παρέα και να ακουστούν αγαπημένα λαϊκά τραγούδια!

Η ΕΡΤ θυμάται τον αξιόλογο συνάδελφο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στη μελέτη και καταγραφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού!

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης έρχεται κοντά μας και μας μιλά για την πολύτιμη και πολύχρονη φιλία, η οποία έδενε τους δύο άνδρες και του αφιερώνει νέα ανέκδοτα τραγούδια, αλλά και κάποιες από τις μεγάλες του επιτυχίες!

Ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος θυμάται την ανιδιοτελή προσφορά του Πάνου σε δύσκολους καιρούς και επισημαίνει την ακεραιότητα και το αγωνιστικό φρόνημα του παλιού του φίλου.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσαλαπάτης, συνάδελφος και φίλος για πολλά χρόνια στις εφημερίδες, μας αφηγείται ωραίες ιστορίες και περιπέτειες του νεανικού και επαγγελματικού βίου.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει τη συμβολή του ακάματου ερευνητή και συλλέκτη Πάνου Γεραμάνη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και έγκριτος νομικός Αριστείδης Καμάρας μάς μιλά για το ποδόσφαιρο που τόσο αγάπησε και υποστήριξε ο Πάνος Γεραμάνης με τις θρυλικές εκπομπές του και τα ρεπορτάζ του.

Η Νικολέτα Σερέτη, ηχολήπτρια και στενή συνεργάτιδα του στην εκπομπή «Λαϊκοί Βάρδοι», που έγραψε ιστορία στα ερτζιανά, μας μιλά για την αγάπη και αφοσίωση των χιλιάδων ακροατών, ενώ ο συντοπίτης του Θωμάς Παναγόπουλος φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη δημιουργίας ενός μουσείου στα Βασιλικά, τόπο καταγωγής του Πάνου Γεραμάνη, για να σωθεί αλλά και να αξιοποιηθεί το έργο μιας ολόκληρης ζωής.

Στο μπουζούκι, ο δεξιοτέχνης και συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Καινούριος (κιθάρα), Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Σπύρος Γλένης (τύμπανα), Γιώργος Γκιωνάκης (μπουζούκι), Κώστας Λυμπερόπουλος (μπουζούκι), Νίκος Γερακέλλης (μπουζούκι), Κώστας Βιδάλης (μπουζούκι).

Τραγουδούν οι: Σοφία Βόσσου, Μπάμπης Βελισσάριος, Κατερίνα Ντίνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13