search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:18
MENU CLOSE

Πόσα κιλά να αφαιρείτε όταν ανεβαίνετε στην ζυγαριά με τα ρούχα

22.09.2019 06:51
Ποια βιταμίνη σας βοηθά να... χάσετε κιλά!  - Media

 

Οι περισσότεροι το κάνουμε για να ξεγελάσουμε… τον εαυτό μας: ανεβαίνουμε στην ζυγαριά με τα ρούχα και μετά αφαιρούμε… όσο μας βολεύει με την “δικαιολογία” ότι τα ρούχα ζυγίζουν τόσο ακριβώς!

Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, όπως είναι και η ζυγαριά. Σαφώς και πρέπει να αφαιρούμε κάτι από την ένδειξη της ζυγαριάς, όταν έχουμε ανέβει σε αυτήν με ρούχα και παπούτσια, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.

Χάρη σε μια μελέτη του Κέντρου Ερευνών Ανθρώπινης Διατροφής στο Grand Forks των ΗΠΑ,η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity, γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μπορούμε να αφαιρέσουμε για να υπολογίσουμε το βάρος των ρούχων που φοράμε.

Οι ερευνητές μελέτησαν 50 ενήλικες για ένα χρόνο, ζυγίζοντας τους με ή χωρίς ρουχισμό κατά τη διάρκεια κάθε μιας από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, για να υπολογιστούν σωστά τα διάφορα είδη ρούχων που φοράμε ανάλογα με τον καιρό.

Το συμπέρασμα ήταν ότι:

οι γυναίκες μπορούν να αφαιρούν 800 γραμμάρια

οι άνδρες μπορούν να αφαιρούν 1,1 κιλά

για τα ρούχα που φοράνε (χωρίς τα παπούτσια). Τα παπούτσια, κανονικά, πρέπει να τα ζυγίζετε ξεχωριστά.

Πηγή: iatropedia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14