search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:50
MENU CLOSE

Προκαταρκτική έρευνα για απόκρυψη στοιχείων στο Μάτι

22.09.2019 06:58
Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι: «Επόμενη ημέρα χωρίς τη γνώμη των κατοίκων» - Media

 

Τη συγκάλυψη ευθυνών για την πύρινη κόλαση του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι ερευνά η Εισαγγελία.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος και πραγματογνώμων, Ανδριανός Γκουρμπάτσης κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στον 6ο πταισματοδίκη Αθηνών.

Την ώρα που η δικογραφία οδεύει προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή, στο παρασκήνιο οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη τυχόν ευθυνών για τα στοιχεία που θα έριχναν φως στις συνθήκες της τραγωδίας αλλά μπήκαν… κάτω από το χαλί.

Πρόκειται για τα στοιχεία που δεν συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία με πρώτο το Δελτίο Πυρκαγιάς που συντάχθηκε για το μοιραίο απόγευμα από την Πυροσβεστική. Εκεί αναγράφονται λεπτομέρειες όπως ποια πυροσβεστικά οχήματα μετακινήθηκαν, ποιες ώρες και σε ποιες περιοχές, αλλά και αν έγιναν διασώσεις πυροπαθών και αν εντοπίστηκαν σοροί θυμάτων με τις ακριβείς ώρες. Ωστόσο παρά την επίμονη προσπάθεια του κ. Γκουρμπάτση, μέχρι σήμερα το Δελτίο Πυρκαγιάς δεν έχει παραδοθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε πυροφυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή της Διώνης και την ευθύνη για τη στελέχωσή του είχε αναλάβει με εθελοντές του ο Δήμος Ραφήνας. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, το συγκεκριμένο απόγευμα ο πυροφύλακας δεν ήταν στη θέση του και η απουσία αυτή ήταν κομβική, καθώς θα μπορούσε να ειδοποιήσει εγκαίρως τις Αρχές δίνοντας ακριβή στοιχεία για τη φωτιά και τη φορά των ανέμων.

Ο τεχνικός σύμβουλος των συγγενών των θυμάτων είχε ζητήσει από τον Δήμο Ραφήνας λεπτομερή ενημέρωση για το τι συνέβη με τον πυροφύλακα, όπως επίσης ενημέρωση για την αντίδραση του Δήμου Μαραθώνα τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία με αφορμή επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Γκουρμπάτσης στην τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όπου έκανε λόγο για σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων από αρμόδιους που βρίσκονταν σε “διατεταγμένη υπηρεσία” και δεν εμφάνισαν κρίσιμα έγγραφα και πληροφορίες προκειμένου να συγκαλυφθούν οι όποιες ευθύνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:50