31/03/2020 23:35:03

Πιερρακάκης: Οι πολίτες θα διαπιστώσουν σύντομα σημαντικές αλλαγές στην αλληλεπίδραση με το Δημόσιο

Πιερρακάκης: Στο μαιευτήριο ολόκληρη η διαδικασία της δήλωσης γέννησης - Media

 

"Τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σημαντικές αλλαγές στην αλληλεπίδρασή τους με το Δημόσιο". Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Το Βήμα".

Ο υπουργός επεσήμανε ότι "το μήνυμα της κοινωνίας είναι ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αιώνα" και τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται "υπερβάσεις, νέες συνθέσεις και διάθεση για ριζικές αλλαγές".

Μάλιστα, σημείωσε ότι προτεραιότητα για το υπουργείο είναι, σε ορίζοντα τετραετίας, η Ελλάδα να αγγίξει τον μέσο όρο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

"(σ.σ. Η Ελλάδα) πάσχει στον συνολικό σχεδιασμό και κυρίως στη στρατηγική υλοποίησής του (σ.σ. ψηφιακού μετασχηματισμού). Αυτό ερχόμαστε να διορθώσουμε, δίνοντας έμφαση στη διαλειτουργικότητα και στην απλοποίηση των διαδικασιών πριν από την ψηφιοποίησή τους", υπογράμμισε και κατέληξε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση σε "έξυπνες και στοχευμένες παρεμβάσεις".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.