27/09/2020 06:55:06

Βρετανία: Θα πάει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Μπόρις Τζόνσον

Γιατί δεν επέτρεψαν στον Μπόρις Τζόνσον να πιει καφέ (Video) - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα ταξιδέψει, όπως ήταν προγραμματισμένο, στη Νέα Υόρκη και θα παραστεί στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Συνόδου για το Κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αναστολή του κοινοβουλίου.

Ο Τζόνσον αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

Το θέμα του Brexit και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις διμερείς συνομιλίες.

«Καθώς καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μας για το Brexit, θα παρουσιάσουμε επίσης το όραμά μας για μια πραγματικά Παγκόσμια Βρετανία στα Ηνωμένα Έθνη…» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος επίσης θα παραστεί στις συναντήσεις, σε άρθρο του στη Sunday Telegraph.

«Θέλουμε να είμαστε καλοί Ευρωπαίοι γείτονες και τολμηροί ελεύθεροι έμποροι παγκοσμίως» τόνισε ο Ράαμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας να εκδώσει την απόφασή του για την αναστολή του κοινοβουλίου από τον Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενδέχεται να αναγκαστεί να συντομεύσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, εάν το δικαστήριο αποφασίσει πως η αναστολή ήταν παράνομη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.