search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:24
MENU CLOSE

Βραβεία Emmy 2019: Οι νικητές και οι «χαμένοι» της βραδιάς (Photos)

23.09.2019 06:10
Βραβεία Emmy 2019: Οι νικητές και οι «χαμένοι» της  βραδιάς (Photos) - Media

 

Το δημοφιλές «Game of Thrones» και η επιτυχημένη βρετανική σειρά «Fleabag» αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι νικητές των φετινών βραβείων Emmy, κατορθώνοντας να κατατροπώσουν τους «αντιπάλους» τους στις κατηγορίες της καλύτερης δραματικής και κωμικής σειράς αντίστοιχα, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα Δευτέρας.

Η σειρά που ξεχώρισε – παρά το αμφιλεγόμενο φινάλε της- ήταν η σειρά φαντασίας του G. R.R. Martin στην κατηγορία της, αφήνοντας πίσω «δυνατά χαρτιά», όπως τις σειρές «Better Call Saul», «Killing Eve» και «Ozark».

Το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας απέσπασε το «Fleabag» αφού επικράτησε του «Veep», του «Barry» και του «Russian Doll».

Νικήτρια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά αναδείχθηκε η Jodie Comer από το «Killing Eve», ενώ ο Billy Porter του «Pose» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία για άνδρες.

H Phoebe Waller-Bridge, δημιουργός και πρωταγωνίστρια του «Fleabag» αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία για τους άνδρες, το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Bill Hader, ως τηλεοπτικός Barry.

Ο Peter Dinklage από το Game of Thrones κέρδισε το Emmy Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στη γυναικεία κατηγορία κέρδισε η Julia Garner (Ozark).

Ο Tony Shalhoub και η Alex Borstein από τη σειρά «The Marvelous Mrs. Maisel» τα βραβεία Β’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου στις κωμικές σειρές, ενώ η μίνι σειρά «Chernobyl» με θέμα το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης μίνι σειράς.

Αναφορικά με τα βραβεία ανάμεσα στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις υπηρεσίες streaming, «κυρίαρχος» της βραδιάς ήταν το HBO υπερισχύοντας με 32 βραβεία, αφήνοντας δεύτερο το Netflix με 27. Στην τρίτη θέση ήρθε η Amazon με 15 νίκες.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα βραβεία

Καλύτερη δραματική σειρά
Game of Thrones

Καλύτερη κωμική σειρά
Fleabag

Α’ γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά
Jodie Comer (Killing Eve)

Α’ ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά
Billy Porter (Pose)

Καλύτερη σκηνοθεσία σε δραματική σειρά
Jason Bateman (Ozark, Reparations)

Β’ γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά
Julia Garner (Ozark)

Β’ ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά Peter Dinklage (Game of Thrones)

Καλύτερο σενάριο σε δραματική σειρά
Jesse Armstrong (Succession, Nobody Is Ever Missing)

Καλύτερη μίνι σειρά
Chernobyl

Α’ γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά Michelle Williams (Fosse/Verdon)

Α’ ανδρικός ρόλος σε μίνι σειρά
Jharrel Jerome (When They See Us)

Καλύτερο σενάριο για μίνι σειρά
Craig Mazin (Chernobyl)

Καλύτερη σκηνοθεσία για μίνι σειρά
Johan Renck (Chernobyl)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15