search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Θεοχάρης για Thomas Cook: Περίπου 50.000 οι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες στην Ελλάδα

23.09.2019 06:38
Χ. Θεοχάρης: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης μετά την κατάρρευση της Thomas Cook - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των περίπου 50.000 τουριστών που «εγκλωβίστηκαν» στη χώρα μας μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως ήδη έχει γίνει προετοιμασία για να επιστρέψουν οι τουρίστες μέσω της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, η οποία ασφαλίζει της πτήσεις της εταιρείας και τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 22.000 τουρίστες – πελάτες της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η ίδια υπηρεσία θα πληρώσει τη διαμονή των τουριστών από σήμερα που κήρυξε πτώχευση η Thomas Cook και για το υπόλοιπο των διακοπών τους.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική,  σε ό,τι αφορά τις τυχόν απλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις σημείωσε πως αναπόφευκτα θα υπάρξει ζημιά και το θέμα είναι δικαστικό.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως το υπουργείο θα καταρτίσει ένα πλάνο για να μην χάσει η χώρα μερίδιο της αγοράς μετά την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:10