search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:56
MENU CLOSE

«Τίτλοι τέλους» για το μοναδικό κυκλαδίτικο εμφιαλωμένο νερό

23.09.2019 08:08
«Τίτλοι τέλους» για το μοναδικό κυκλαδίτικο εμφιαλωμένο νερό - Media

 

«Λουκέτο» μπαίνει στη μονάδα παραγωγής των εμφιαλωμένων νερών «ΣΑΡΙΖΑ», τη μοναδική του είδους της στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Έπειτα από εισήγηση της Γενικής Δ/νσης Δημ. Υγιεινής & Κοινωνικής Μέριμνας, με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης, θα διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της εν λόγω μονάδας που βρίσκεται στον οικισμό Αποίκια της Άνδρου.

Στη σχετική απόφαση τονίζεται ότι οι εγκαταστάσεις της ΣΑΡΙΖΑ Α.Ε. καθιστούν ανεπαρκές το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η Δημόσια Υγεία.

Η απόφαση, όπως αναφέρει το mononews.gr, ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της μονάδας και ισχύει μέχρι και εφόσον αρθούν όλοι οι λόγοι έκδοσης της, το οποίο θα πιστοποιηθεί με νέα απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και μετά από σχετική γνωμάτευση της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως το νερό ΣΑΡΙΖΑ είχε αποσυρθεί από την αγορά και το 1997 με απόφαση του υπουργείου Υγείας μετά τον εντοπισμό αρχικά εντεροκόκκου και στη συνέχεια ψευδομονάδας στο νερό. Η εταιρία επέστρεψε το 2011, εξασφάλισε άδεια λειτουργίας και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια είχε εισέλθει δυναμικά στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού και ανθρακούχων προϊόντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:55