search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:55
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο νέος σιδηροδρομικός άξονας Βορρά – Νότου στην «καρδιά» της Ευρώπης (Χάρτης)

23.09.2019 10:26
22819_tn_eu-amber-rfc-map

 

Βιομηχανικά κέντρα και τερματικούς σταθμούς διατροπικών μεταφορών στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, διασυνδέει ο σιδηροδρομικός εμπορευματικός διάδρομος “Amber”, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε επισήμως, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κόπερ.

Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν άξονα που συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική λύση για τις μεταφορικές οδούς μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Το Κόπερ είναι το μοναδικό θαλάσσιο λιμάνι του.

Ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, Gerhard Troche, δήλωσε ότι ο σιδηροδρομικός διάδρομος Amber αποτελεί πλατφόρμα που επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ζητήματα και προκλήσεις που τους απασχολούν σε σχέση με τις εμπορευματικές μεταφορές και, παράλληλα, τους παρέχει αξιόπιστες λύσεις διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Στόχος του Amber είναι να βελτιώσει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33