search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Ταχιάος για το μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν το καθυστερεί μόνο ο σταθμός Βενιζέλου – Υπάρχουν και αλλού ελλείψεις

23.09.2019 11:35
Ταχιάος για το μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν το καθυστερεί μόνο ο σταθμός Βενιζέλου - Υπάρχουν και αλλού ελλείψεις - Media

 

Δεν καθυστερεί ο σταθμός της Βενιζέλου την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, κατά την σημερινή επίσκεψη του σε σταθμούς του μετρό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα και έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος, σημειώνονται και σε άλλα τμήματα καθυστερήσεις και ελλείψεις, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η παράδοση του μετρό σε χρήση στις αρχές του 2023, παρότι γίνονται προσπάθειες για εμπορική λειτουργία ακόμη και στα τέλη του 2022.

«Δεν έχει παρθεί απόφαση από την σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό ή από την κυβέρνηση ότι παρατείνεται το έργο για να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου. Έχει αποφασιστεί ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα πρέπει να κατασκευαστεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο οδηγείται αναγκαστικά το έργο. Έτσι όπως το παραλαμβάνουμε σήμερα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να παραδοθεί για λειτουργία στην πόλη πριν από τα τέλη του 2022. Αντί να μεταφέρουμε την κατασκευή του σταθμό Βενιζέλου στο απώτερο μέλλον με μεγάλη πιθανότητα να μην κατασκευαστεί ποτέ, κάτι που θα είναι καταστροφικό για το έργο, αυτό που προσπαθούμε είναι να φέρουμε πιο μπροστά τον χρόνο λειτουργίας του έργου», τόνισε σε δηλώσεις του στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, ο κ. Ταχιάος.


Αναφορικά με τον σταθμό Αγίας Σοφίας τονίστηκε πως είναι ο λιγότερο ολοκληρωμένος σταθμός πλην της Βενιζέλου. Τα έργα πολιτικού μηχανικού βρίσκονται περίπου στο 60% και τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να κατασκευάζεται η αποβάθρα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12