search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:11
MENU CLOSE

Παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στο έργο της κατήγγειλε η Ράικου

23.09.2019 13:49
Άρειος Πάγος: Υπέρ της κριτικής σε δικαστικούς λειτουργούς, αλλά... με μέτρο - Media

 

Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατά τη σημερινή «σπαστή» κατάθεσή της στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, που διενεργεί μαζί με τον συνάδελφό του, Ευάγγελο Ζαχαρή, ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, προσκόμισε έγγραφα και στοιχεία, ενώ απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Η κ. Ράικου προσήλθε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο μετά την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και έδωσε πολύωρη κατάθεση. Στη συνέχεια αποχώρησε, και επέστεψε στο εισαγγελικό γραφείο, προσκομίζοντας έγγραφα και στοιχεία, για να συνεχίσει την κατάθεσή της, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή της, η κ. Ράικου αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την επίμαχη περίοδο κατά την οποία «οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017, παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Πάντως, κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτήριζαν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεσή του για «ανύπαρκτο βίντεο που αφορά τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, ενώ επισημαίνουν ότι την περίοδο που στάλθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Ιωάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σημαντική και η κατάθεση Στουρνάρα

Και ενώ η κατάθεση Ράικου, όπως όλα δείχνουν, πυροδοτεί τις εξελίξεις και της Προανακριτικής Επιτροπής ως προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημαντική υπήρξε και η κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας που ανήκε στους δέκα πολιτικούς για τους οποίους οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε δύο αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις του, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό, ενώ και προφορικά ανέπτυξε τις απόψεις του.

Και αυτός έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, για ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία και για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μίλησε και για εμπλοκή πολιτικών χωρίς να γίνει γνωστό για ποιούς πολιτικούς, ενώ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η στοχοποίησή του υπήρξε μόνιμη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δικογραφία για τον κεντρικό τραπεζίτη σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis, έχει μπει ήδη στο αρχείο, διότι ουδέν προέκυψε, όπως έχει συμβεί άλλωστε και με επτά από τους δέκα πολιτικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και τους άλλους τρεις έχουν βρεθεί, τουλάχιστον προς ώρας, στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης που κινούνται με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων, οπωσδήποτε της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, όσο και άλλων που έχουν αναφερθεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, ενώ ό,τι αναφέρεται σε πολιτικούς θα αποστέλλεται άμεσα στη Βουλή.

Πάντως, είναι βέβαιον ότι πέραν της καταθέσεως Ράικου και εκείνη του κεντρικού τραπεζίτη θα αποσταλούν στη Βουλή ενόψει της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:10