search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Λέσβος: Περίπου 200 ‘Αγγλοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω Thomas Cook

23.09.2019 14:38
Πέντε κρούσματα κορωνοϊού από χθες στη Μυτιλήνη - Media

 

Σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο λεσβιακό τουρισμό θα έχει η χρεοκοπία της Thomas Cook σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτικών πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτη Χαστζηκυριάκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου 200 ‘Αγγλοι τουρίστες που ήρθαν στη Λέσβο με την χρεοκοπημένη Thomas Cook, βρίσκονται σήμερα,  στο νησί αναμένοντες να τους γίνει γνωστό πώς θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η πτώχευση του ταξιδιωτικού κολοσσού θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις συνεργαζόμενες λεσβιακές τουριστικές επιχειρήσεις  διότι πλέον τίθεται θέμα πως θα πληρωθούν τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, καθώς ο όμιλος δεν πλήρωνε παραδοσιακά άμεσα, οπότε αυτή τη στιγμή κάθε ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας έχει οφειλόμενα τουλάχιστον δυο μηνών».

Όπως αναφέρει η Ένωση τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτικών πρακτόρων Λέσβου «από την πρώτη στιγμή η μέριμνα μας είναι η διαδικασία επιστροφής των εγκλωβισμένων τουριστών. Δημιουργείται ένα τεράστιο κενό με τις πτήσεις από προορισμούς που έφερνε η Thomas Cook στη Λέσβο. Πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν μας ότι από εδώ και πέρα αλλάζει όλο το τουριστικό σκηνικό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Θα υπάρξουν ανακατατάξεις σε όλη την τουριστική αγορά, υπάρχουν φόβοι ότι σε κάποιους προορισμούς ίσως να μην καλυφτεί το κενό της Thomas Cook.

Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουμε στον Λεσβιακό Τουρισμό προστίθεται και αυτό της Thomas Cook, οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας χρειάζονται άμεση στήριξη διότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, από το 2020 και μετά ίσως να έχουμε κραδασμούς στον Λεσβιακό Τουρισμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:34