search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:00
MENU CLOSE

Έσπασε η Γκρέτα Τούνμπεργκ: Οργισμένο «κατηγορώ» με δάκρυα στα μάτια (Video)

23.09.2019 15:59
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Μπάιντεν - Media

 

Τελικά δεν άντεξε: η 16χρονη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το ζήτημα, την ώρα που εκφωνούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των πολιτικών για την απάθειά του μπροστά στο καταστροφικό φαινόμενο.

 

Η νεαρή Σουηδέζα που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος των κινημάτων κατά της κλιματικής αλλαγής, σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία τόνισε με ραγισμένη φωνή: «Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, θα έπρεπε να είμαι στο σχολείο μου στην άλλη πλευρα του ωκεανού. Κι όμως ερχόσαστε σε εμάς για ελπίδα. Πώς τολμάτε! Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα άδεια λόγια σας».

«Μας απογοητεύετε. Οι νέοι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν την προδοσία σας. Τα μάτια όλων των μελλοντικών γενεών είναι πάνω σας», είπε η 16χρονη, απευθυνόμενη στους ηγέτες του πλανήτη, προσθέτοντας ότι «αν αποφασίσετε να μας απογοητεύσετε, δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:58