search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μπει στο QE αν συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο

23.09.2019 16:53
Ντράγκι: Στηρίξτε τους νέους, αυτοί θα πληρώσουν για τον κορωνοϊό - Media

 

Η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εάν συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι εάν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται με αυτό τον τρόπο και η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, θα υπάρξουν προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συμμετάσχει στο QE αλλά πρέπει να σημειωθεί πρόοδος, πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου.

Για να συμμετάσχει η Ελλάδα σε πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρέπει να πρώτα να αποκτήσει τουλάχιστον μία πιστοληπτική αξιολόγηση από μία από τις Moody’s, Fitch, S&P και DBRS και το χρέος της να θεωρείται από την ΕΚΤ ως βιώσιμο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα με το πρωτογενές πλεόνασμα ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές και ότι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο προϋπολογισμός.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σημαντική αν όχι εξαιρετική πρόοδος» τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, επισήμανε πως πρέπει να διατηρηθεί η αξιοπιστία της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08