search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:38
MENU CLOSE

Στο εδώλιο ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριες

23.09.2019 17:17
Ρόδος: Καταδικάστηκε για αδίκημα που διέπραξε 12 χρόνια... μετά τον θάνατό της - Media

 

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο 56χρονος δάσκαλος από τη Ζάκυνθο που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών, τόσο στον χώρο του σχολείου όσο και εκτός, αφού συναντούσε τα παιδιά και μετά τα μαθήματά τους για μαθήματα χορού.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν γονείς του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο διδάσκει ο κατηγορούμενος, κατήγγειλαν στον Διευθυντή ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σε πράξεις ασέλγειας από τον 56χρονο.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και συμπολίτες του από τη Ζάκυνθο για να τον στηρίξουν.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Βάσω Πανταζή δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το νησί της Ζακύνθου. Αφορούσε μία δήθεν, κατά την άποψη της υπεράσπισης, αποπλάνηση από έναν δάσκαλο, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης όλου του νησιού. Το συγκλονιστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Πάτρα 400 παιδιά που έχουν υπάρξει μαθητές του, χορευτές του. Μιλάμε για μία αξιόλογη προσωπικότητα μέσα στην κοινωνία. Γίνεται ένας αγώνας από όλους μας να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης. Είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας δικαστήριο. Θεωρούμε ότι θα αποδειχθεί η αλήθεια και η αθωότητα του ανθρώπου και θα τελειώσουν όλα εδώ. Είμαστε σε αναμονή της εξέτασης των υπόλοιπων μαρτύρων και προχωράμε σε αυτή τη δύσκολη ιστορία, καθώς αφορά παιδιά. Ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά θα πρέπει ως κοινωνία να είμαστε προσεκτικοί στο τι καταγγέλλουμε και πως το καταγγέλλουμε. Πολλές φορές διανθίζονται υποθέσεις, χωρίς να υπάρχει ο πραγματικός λόγος να συμβαίνει αυτό. Αγωνιούμε όλοι. Πρώτα από όλα οι δίκαιοι δικαστές, γιατί δεν θέλουμε ποτέ να οδηγηθεί ένας αθώος άνθρωπος στις φυλακές».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ενώπιον δικαστών και εισαγγελέα οι γονείς δύο κοριτσιών που σύμφωνα με τους ίδιους, οι κόρες τους υπήρξαν θύματα του κατηγορούμενου.

Στο δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκε και η εκπαιδευτικός, θεατρολόγος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου Έφη Λάζου, η οποία δήλωσε: «Είναι ένα εκλεκτός συνάδελφος, ο οποίος είναι πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι μοναδικός παιδαγωγός στο νησί, ο οποίος ασχολείται με την παράδοση του τόπου μας και με τα έθιμα του νησιού. Σοκαριστήκαμε όλοι το περασμένο φθινόπωρο, όταν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, μάθαμε από άλλους ανθρώπους στην πλατεία ότι αυτός κατηγορείται και συνελήφθη για παρενόχληση παιδιών. Περιμέναμε να ακούσουμε ποια είναι η κατηγορία. Η κατηγορία πολύ γρήγορα αναγγέλθηκε και ήταν μία πολύ απλή ίσως πράξη που κάνουν οι εκπαιδευτικοί που αγγίζουν τα παιδιά. Και για αυτή την κατηγορία ο άνθρωπος βρίσκεται 13 μήνες στη φυλακή. Απλοί άνθρωποι, συγγενείς, μαθητές, πρώην προϊστάμενοι, πρώην δήμαρχοι, πρώην εκπαιδευτικοί σε θέσεις κλειδιά ήρθαμε εδώ να στηρίξουμε κάτι που εμείς πιστεύουμε. Το δικαστήριο μένει να αποδείξει ότι ήταν απλά μία ιστορία που πλάστηκε από κάποιους ανθρώπους, χωρίς αποδείξεις, με κάποιες απλές ενδείξεις, που όμως στοίχισε τόσο πολύ σε έναν άνθρωπο. Πολλά παιδιά τον αποκαλούσαν δάσκαλο στη Ζάκυνθο. Προσβλήθηκε ένας ολόκληρος πληθυσμός με αυτή τη διαπόμπευση. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αθωωθεί. Όσοι είμαστε εδώ, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αθώος, όπως και όσοι τον έχουν γνωρίσει στη ζωή του. Είναι κρίμα να συμβαίνουν αυτά. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους και τους πολίτες τόσο εύκολα να διατυπώνουν απόψεις, τόσο αγόγγυστα να οδηγούν ανθρώπους στη φυλακή και είναι κενό για τη Δικαιοσύνη να μην μπορεί να ελέγξει με κάποιους μηχανισμούς πριν κάνει προφυλακίσεις. Είναι εδώ πάρα πολλοί μαθητές του. Είναι παιδιά που τον έχουν πρότυπο. Και εγώ είμαι μάνα τριών παιδιών. Τα παιδιά μου έχουν πρότυπο αυτό τον άνθρωπο και ελπίζουμε όλοι να λάμψει το δίκιο και να μπει η κάθε αξία στη θέση της».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στα Δικαστήρια της Πάτρας αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15