25/05/2020 22:11:56

Με μισθό η θέση του Αθ. Μαρτίνου στο Άγιο Όρος γράφει το ΦΕΚ, «δεν θα αμείβομαι» λέει ο εφοπλιστής (pdf)

Με μισθό η θέση του Αθ. Μαρτίνου στο Άγιο Όρος γράφει το ΦΕΚ, «δεν θα αμείβομαι» λέει ο εφοπλιστής (pdf) - Media

 

Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο διορίζεται νέος διοικητής του Αγίου Ορους ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος.

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, ενώ ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια και η κόρη του Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Μαρτίνος χαίρει καθολικής αποδοχής στην Εκκλησία, ενώ θα αντικαταστήσει τον νυν πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, Κωστή Δήμτσα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ο κ. Μαρτίνος διορίζεται με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διοικητής είχε αναλάβει αμισθί τη θέση του διοικητή.

Όμως, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ ο κ. Μαρτίνος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα αμείβεται, τονίζοντας ότι το σχετικό απόσπασμα στο ΦΕΚ περί έμμισθης θέσης ήταν εκ παραδρομής.

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί» είπε.

«Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος» συνεχίζει ο κ. Μαρτίνος.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ: 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.