search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Δεν απαντά σε δημοσιεύματα ο Μπόρις Τζόνσον για επιδοτήσεις σε στενή φίλη του

24.09.2019 05:53
Δεν απαντά σε δημοσιεύματα ο Μπόρις Τζόνσον για επιδοτήσεις σε στενή φίλη του  - Media

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε χθες κατ’ επανάληψη να σχολιάσει δημοσίευμα των κυριακάτικων Τimes, σύμφωνα με το οποίο διενεργείται έρευνα για την επιδότηση εταιρειών που ανήκουν σε στενή φίλη του.

«Είμαι εδώ μόνο για να συζητήσω όσα θα ειπωθούν στον ΟΗΕ», είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους που του έθεσαν έξι σχετικά ερωτήματα, εν πτήσει προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει σε δμηοσιευμα΄τα ης η Καθημερινή. «Για τη συμβολή της χώρας μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για τις διεθνείς σχέσεις της Βρετανίας», διευκρίνισε.

Οι Τimes αναφέρουν ότι νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας, ιδιοκτησίας της Αμερικανίδας Τζένιφερ Αρκουρι, έλαβε πάνω από 100.000 στερλίνες από το ταμείο ενίσχυσης βρετανικής επιχειρηματικότητας, παρότι η Αρκουρι έχει εγκαταλείψει τη Βρετανία και πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού διενεργεί σχετική έρευνα. Την εποχή που ο Τζόνσον ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, η προηγούμενη εταιρεία της Aρκουρι είχε λάβει δημοτικές επιδοτήσεις 10.000 και 16.000 στερλινών, ενώ ο Τζόνσον εμφανιζόταν σε σειρά προωθητικών εκδηλώσεων της εταιρείας.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια εποχή, ο Τζόνσον επισκεπτόταν τακτικά στο διαμέρισμά της την Αρκουρι, η οποία τον χαρακτήριζε «έναν από τους καλύτερους φίλους» της.

Η Αρκουρι, πρώην μοντέλο κάτω των 30 ετών, είχε κατορθώσει να συμπεριληφθεί σε επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό παρότι η εταιρεία της δεν πληρούσε τα κριτήρια και η αίτησή της είχε αρχικά απορριφθεί.

Με βάση τον κώδικα δεοντολογίας της ευρύτερης περιφέρειας Λονδίνου, ο Τζόνσον και οι άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι απαγορεύεται να προσφέρουν σε φίλους τους παροχές που δεν δικαιούνται.

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί ζήτησαν την παραίτηση του Τζόνσον εάν αποδειχθεί ευνοιοκρατική μεταχείριση.

«Ο Τζόνσον δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τζον Τρίνκετ. «Πρέπει να υπάρξει έρευνα για να διερευνηθούν οι κατηγορίες σύγκρουσης συμφερόντων, κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος», προσέθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43