12/07/2020 21:06:04
24.9.2019

Το φιλελεύθερο liberal «τρολάρει» τον Θεοχάρη που καθησύχαζε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει στην κορυφή!

Το φιλελεύθερο liberal «τρολάρει» τον Θεοχάρη που καθησύχαζε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει στην κορυφή! - Media

 

Μια ασυνήθιστα σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη εκδηλώθηκε σήμερα από το νεοφιλελεύθερων πολιτικών αποχρώσεων liberal.gr με αφορμή την παταγώδη κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού Τhomas Cook. Να θυμήσουμε ότι μόλις δύο μήνες πριν, ο Έλληνας υπουργός είχε συναντήσει τον τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, και όλα όσα ανακοίνωσε μετά, όχι μόνο δεν προμήνυαν σε τίποτα ότι επίκειται “καταιγίδα” η οποία φέσωσε την ελληνική βιομηχανία τουρισμό με περίπου 300 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι η εταιρεία, που βάρεσε κανόνι, θα παραμείνει ηγέτιδα «στο πεδίο του τουρισμού»!

Γράφει το liberal.gr με την υπογραφή του Τάσου Ευαγγέλου:

Η ατμόσφαιρα στο υπουργικό γραφείο στις 25 Ιουλίου, δύο μήνες πριν περίπου, ήταν «καθησυχαστική και ήρεμη». Η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ κυλούσε ευχάριστα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού να δηλώνει, μέσω twitter, ότι το συμπέρασμα που έβγαλε είναι πως η εταιρεία, που βάρεσε κανόνι, θα παραμείνει ηγέτιδα «στο πεδίο του τουρισμού».

Ο Χάρης Θεοχάρης, δεν μπορούσε να ξέρει φυσικά τι θα ακολουθήσει. Όταν ένας διευθύνων σύμβουλος ενός κολοσσού προβαίνει σε διαβεβαιώσεις ενώπιον σου δεν έχεις λόγο να τον αμφισβητείς.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Πίτερ Φανκχάουζερ, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Φανκχάουζερ περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία».

Ο συντάκτης του άρθρου δεν παραλείπει να πετάξει μπηχτές κατά του υπουργού Τουρισμού υπενθυμίζοντας ότι «το πρόβλημα της Thomas Cook δεν προέκυψε από το πουθενά».

Αναφέρει δε και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία:

Τον Φεβρουάριο είχε ανακοινωθεί η πρόθεσή του ομίλου να προχωρήσει σε πώληση των κερδοφόρων αερογραμμών της για να συγκρατήσει τις απώλειες.

Τον Μάιο, φέρεται να αποκάλυψε πως ο καθαρός δανεισμός της είχε φθάσει το δυσθεώρητο ύψος των 1,2 δισ. λιρών, ενώ τους τελευταίους μήνες οι μετοχές έπεφταν συνεχώς.

Τον Ιούλιο μόλις, είχαν ανακοινωθεί και οι διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωση ύψους 750 εκατ. λιρών, με χρηματοδότηση από την κινεζική Fosun. Προμηθευτές και ξενοδοχεία ζητούσαν όλο και μεγαλύτερες προκαταβολές ενώ είχε αρχίσει και η μείωση της ζήτησης από τους καταναλωτές όπως τουλάχιστον έγραφαν και διεθνή μέσα ενημέρωσης.


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.