search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Thomas Cook: Ξεκινά η «μεγάλη» επιστροφή στην Βρετανία για 135.300 ταξιδιώτες

24.09.2019 08:14
Thomas Cook: Ξεκινά η «μεγάλη» επιστροφή στην Βρετανία για 135.300 ταξιδιώτες - Media

 

Συνολικά 14.700 άνθρωποι επέστρεψαν χθες Δευτέρα με έκτακτες πτήσεις στη Βρετανία μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook και περίπου 135.300 ακόμη αναμένεται να επιστρέψουν εντός των επόμενων 13 ημερών, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Βρετανίας.

Η κατάρρευση του Thomas Cook τις πρώτες ώρες της Δευτέρας εγκλώβισε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους τόπους όπου έκαναν διακοπές σε όλο τον κόσμο.

“Με 13 ημέρες να απομένουν και σχεδόν 135.300 επιβάτες να χρειάζεται να φέρουμε πίσω στη Βρετανία, εργαζόμαστε αδιάκοπα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την βιομηχανία των αερομεταφορών, για να φτιάξουμε το πρόγραμμα των πτήσεων αφότου ο Thomas Cook σταμάτησε τις συναλλαγές”, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή.

Περισσότεροι από 14.700 άνθρωποι επέστρεψαν χθες στη Βρετανία με 64 πτήσεις. Εβδομήντα τέσσερις πτήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα με τις οποίες θα επιστρέψουν 16.500 άνθρωποι, ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

“Ένας επαναπατρισμός αυτής της φύσης και του μεγέθους είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς θα υπάρξει κάποια δυσκολία και αναστάτωση για τους πελάτες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελαχιστοποιήσουμε καθώς συνεχίζεται η επιχείρησή μας αυτή”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μοριάρτι, επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, οπότε θα τους φέρουμε πίσω στη Βρετανία την ημερομηνία που προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσουν, ή πολύ σύντομα έπειτα από αυτήν”, πρόσθεσε.

Ηράκλειο: Οκτώ πτήσεις, σήμερα και αύριο, για τουρίστες με συμβόλαια της Thomas Cook

Σχεδόν χωρίς καμία διαφοροποίηση, με άλλες, όμως, αεροπορικές εταιρείες, θα εκτελεστούν οι πτήσεις επιστροφής των τουριστών στις χώρες διαμονή τους, που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών στην Κρήτη με την Thomas Cook.

Για σήμερα και αύριο ήταν προγραμματισμένες οκτώ πτήσεις από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Μία για το Νιούκαστλ, δύο για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ Λονδίνου, μία για Γλασκόβη, δύο για Μάντσεστερ, μία για Μπέρμινχαμ και μια για Μπρίστολ.

Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, σε δύο περιπτώσεις υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την ώρα, καθώς μια πτήση για το Γκάτγουικ που θα έφευγε 21:50, θα αναχωρήσει τελικά στις 22:25 και μία ακόμη για το Μπέρμινχαμ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:45, θα αναχωρήσει στις 23:30.

Οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ξεκινούν απόψε στις 21:15. Η δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει στις 21:40, η επόμενη στις 22:25 και στη συνέχεια, οι πτήσεις που θα εκτελεστούν είναι στις 23:00 και στις 23:30. Η επόμενη πτήση θα είναι στις 01:05 και αμέσως μετά, αύριο το μεσημέρι στις 14:10 και τελευταία για το διήμερο, αύριο το βράδυ στις 22:15.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:23