search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:31
MENU CLOSE

«Βόμβα» στη Volkswagen: Διώξεις στα κορυφαία στελέχη της

24.09.2019 12:19
Σοκ για τον Ερντογάν: Η Volkswagen αποχωρεί από την Τουρκία για Σλοβακία - Media
 
Κατηγορίες στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen απήγγηλε η γερμανική δικαιοσύνη για το διαβόητο dieselgate.
 
Οι κατηγορίες αφορούν στην χειραγώγηση της αγοράς, σε σχέση με το σκάνδαλο αυτό.
 
Οι δύο επικεφαλής της εταιρίας κατηγορούνται ακόμα ότι απέτυχαν να εκμηδενίσουν τους οικονομικούς κινδύνους του σκανδάλου με το ντίζελ για τους μετόχους σε μια ικανή χρονική περίοδο.
 
Εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο Χέρμπερτ Ντις και τον πρόεδρο Χανς Ντίτερ Πετς κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον Μάρτιν Βίντερκορν, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.
 
Το σκάνδαλο των ρύπων της Volkswagen ξέσπασε το 2015 και αφορούσε στα αυτοκίνητα diesel της εταιρείας που κυκλοφορούσαν σε όλο τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η εταιρεία έδινε ψεύτικα στοιχεία για να περνάει τους ελέγχους ρύπανσης. Το σκάνδαλο συνολικά κόστισε στην Volkswagen πάνω από 30 δισ. δολάρια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19