search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:08
MENU CLOSE

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Μάτι, μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

24.09.2019 13:04
mati05
 
Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ετνυπωσιακή κωλοτούμπα» με αφορμή τη χθεσινή ομιλία Μητσοτάκη στη Σϋνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.
 
Υπενθυμίζεται, ότι σε αντίθεση με τη ρητορική της ΝΔ, όταν συνέβησαν τα γεγονότα στο Μάτι και καθόλη την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περσινή τραγωδία φέρνοντάς την ως παράδειγμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
 
Περιγράφοντας τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου καταλήγει: «Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».
 
Χαρίτσης: «Εκτός συνόρων ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει την πραγματικότητα»
Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο το μικροκομματικά οφέλη και απαίτησε συγνώμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει:
 
«Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- «κωλοτούμπα»”, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για “ακραία καιρικά φαινόμενα” και για την κλιματική αλλαγή.
 
Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας! Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα.
 
Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».
 
Μαξίμου: «Άλλο η κλιματική αλλαγή, άλλο η ανικανότητα»
Με ανακοίνωσή του το Μαξίμου αντεπιτέθηκε με γραπτή ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς», υπογραμμίζοντας δηλαδή ότι εκτός από τις αιτίες υπήρξαν πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες για τους χειρισμούς.
 
Πιο αναλυτικά: «Προς ΣΥΡΙΖΑ: Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:08