search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:23
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Παναγιωτόπουλου: Αν πέσει το Ιντλίμπ, κινδυνεύουμε με είσοδο τζιχαντιστών

24.09.2019 15:32
«Καμπανάκι» Παναγιωτόπουλου: Αν πέσει το Ιντλίμπ, κινδυνεύουμε με είσοδο τζιχαντιστών - Media
 
Τον φόβο ροής τζιχαντιστών του ISIS στην Ελλάδα, αν τελικά πέσει το τελευταίο προπύργιο του «χαλιφάτου», η πόλη Ιντλίμπ, εξέφρασε ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
Ο ΥΠΕΘΑ σημείωσε ότι η Ιντλίμπ είναι ο «τελευταίος θύλακας αντίστασης του ISIS. Αν καταρρεύσει, είναι πιθανό να εισρεύσουν στην Ελλάδα και φανατικοί τζιχαντιστές». «Έχουμε μπροστά μας το στοιχείο και προσαρμοζόμαστε. Η μπάντα άλλαξε, θα παίξει διαφορετικά μουσική» προσέθεσε.
 
Αναφερόμενος στην αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε: «Είμαι φιλόξενος, μπορώ να φιλοξενήσω 5-10, όταν γίνονται 150, ανησυχώ για το σπίτι μου» και υπενθύμισε ότι στις συσκέψεις που έγιναν υπό τον πρωθυπουργό, το περασμένο Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε η ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων, τόσο των θαλάσσιων όσο και των χερσαίων.
 
Σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, έκανε λόγο για ενίσχυση των πλωτών μέσων. «Το Λιμενικό έχει την εποπτεία, σπεύδουν μαζί στην περιοχή περίπου 20 σκάφη. […] Σε πρώτη φάση θα έχει μία σχετική αποτρεπτική ισχύ», εξήγησε ερωτηθείς για το πώς θα λειτουργεί το σύστημα και εκτίμησε ότι «αυτό θα είναι πρόσκαιρο», καθώς και ότι «για άλλους λειτουργεί ως ‘φάρος’ και πάνε κοντά για να διασωθούν».
 
«Και στον Έβρο δόθηκε εντολή για ενίσχυση της επιτήρησης. Πήγα, είδα πώς λειτουργούν εκεί, είναι απαραίτητη η συνεργία πολλών υπουργείων», συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
 
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος από τους συμμάχους της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα», στο οποίο οι εταίροι μας δεν μπορούν να «γυρίσουν την πλάτη» και να πουν «δε μας αφορά αυτό». «Ζητήσαμε και ζητάμε περισσότερη και ενισχυμένη παρουσία από την Frontex και το ΝΑΤΟ», είπε, διευκρινίζοντας ότι «δεν “πολυϊδρώνει” το ΝΑΤΟ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22