search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Politico: Εικόνα «Δημοκρατιών σε απειλή» με Τραμπ, Ερντογάν και Μπολσονάρου στα Ηνωμένα Έθνη

24.09.2019 20:34
Politico: Εικόνα «Δημοκρατιών σε απειλή» με Τραμπ, Ερντογάν και Μπολσονάρου στα Ηνωμένα Έθνη - Media

Στο κάδρο της στηλίτευσης Τραμπ, Ερντογάν, Μπολσονάρου, Σίσι. Κατάληξη; «Δημοκρατία υπό απειλή». Σε αυτή τη συμπερασματική φράση καταλήγει άρθρο του αμερικανικού ιστοτόπου Politico, το οποίο σχολιάζει τις ομιλίες που έδωσαν οι ξένοι ηγέτες την Τρίτη. Με τη σειρά των ομιλιών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη διαπιστώνεται, όπως σχολιάζει η αρθρογράφος, δημοκρατικό έλλειμμα.

Με αιχμηρό τόνο το Politico αναφέρεται σε ηγέτες που επιδίδονται σε λαϊκισμό και που κυβερνούν νομίζοντας πως είναι αυτοκράτορες.

Τονίζεται, δε, ότι οι διαδηλώσεις των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κορυφώθηκαν την Τρίτη, ενώ σχολιάζεται ότι θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ να εστιάζει στις δημοκρατικές αξίες.

Το πρόγραμμα ομιλιών στα Ηνωμένη Έθνη κανονίζεται με βάση την παράδοση, το πρωτόκολλο και τις προτιμήσεις, ενώ θα μπορούσε να αλλάξει και την τελευταία στιγμή, γράφει με νόημα η αρθρογράφος Νατάλ Χόσι η οποία επισημαίνει ότι ο ηγέτης της Βραζιλίας μιλά συνήθως πρώτος και ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτή τη χρόνια όμως, όπως αναφέρεται, ο νεοκλεγείς πρόεδρος έτυχε να είναι ο ακροδεξιός λαϊκιστής Ζαϊχ Μπολσονάρου, υμνητής της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας (1964-85).

Μετά τον Τραμπ έρχεται η σειρά του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ενός «στυγνού δικτάτορα που παραβλέπει εκτελέσεις και φυλακίζει πολιτικούς αντίπαλους». Παράλληλα, το άρθρο αναφέρεται στις ογκώδεις διαδηλώσεις που καταγράφηκαν πρόσφατα στην Αίγυπτο κατά της διακυβέρνησης Σίσι.

Το Politico σχολιάζει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ακολουθεί τον Σίσι στην ομιλία, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει όλο και περισσότερες εξουσίες, τη στιγμή που φιμώνει τις αντίθετες φωνές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33