search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Τα καλύτερα σημεία για να βγάλεις φωτογραφίες στην Αθήνα (Photos)

25.09.2019 08:51
Τα καλύτερα σημεία για να βγάλεις φωτογραφίες στην Αθήνα (Photos) - Media

Πήρατε μόλις νέα κάμερα ή κινητό με σούπερ κάμερα, έχετε ένα ακαταμάχητο ψώνιο με τη φωτογραφία ή απλώς θέλετε να τεστάρετε λήψεις, γωνίες και χρώματα;

Η πόλη είναι γεμάτη σημεία και μέρη για να το επιχειρήσετε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το In2life

Ο Λυκαβηττός

Από τα καλύτερα σημεία για πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα της πόλης τη νύχτα. Από εδώ θα έχετε σε μερικά «κλικ» την Ακρόπολη, τα φώτα της Αθήνας και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα όλα σε ένα ελκυστικό πακέτο.

Το ΟΑΚΑ
Αν θέλετε μερικά ιδιαίτερα γεωμετρικά σχήματα για selfies ή για πιο δημιουργικές φωτογραφίσεις, τότε το ΟΑΚΑ στο Μαρούσι είναι ό,τι πρέπει για εντυπωσιακές φωτογραφίες χάρη στην όμορφη «στέγη» του.

 

Οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός και η Πύλη του Αδριανού
Θέλετε σαν φόντο κάτι αρχαιολογικού περιεχομένου χωρίς τη βαβούρα και την πολυκοσμία της Ακρόπολης και του Ερέχθειου; Τότε ο εντυπωσιακά διατηρημένος Ναός θα αποτελέσει ιδανική συντροφιά για υπέροχες φωτογραφίες.

 

Τα Street art της πόλης
Στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή θα βρείτε το «Hope Dies Last» του WD στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει το «Lost» του ΙΝΟ, στην οδό Πειραιώς το Access Control του iNO και κοντά στην Ομόνοια επίσης επί της Πειραιώς τα Praying Hands του Παύλου Τσάκωνα. Είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά street art αριστουργήματα που κοσμούν τους τοίχους της Αθήνας και μπορούν αν αποτελέσουν επίκεντρο των φωτογραφήσεων.

 

Ο Εθνικός Κήπος

Τεράστιοι φοίνικες, λίμνες με πάπιες, δρομάκια, πλήθος φυτών και δέντρων, πιτσιρίκια να παίζουν, κάτοικοι της πόλης να αράζουν, ομάδες να κάνουν γιόγκα. Ο Εθνικός Κήπος συγκεντρώνει στην καρδιά της πόλης, την ίδια την πόλη σε φόντο πράσινο και προσφέρεται για ένα σωρό φωτογραφικά concepts.

 

Η Πλάκα και τα Αναφιώτικα

Μπορεί να σφύζουν από τουρίστες, όμως αν ξέρετε πού να πάτε μπορείτε να βρείτε κουκλίστικα στενάκια, γωνίτσες και σπιτάκια για τις φωτογραφίες σας. Πλην των κλασικών και πολυφωτογραφημένων σκαλοπατιών (βλ. Γιασεμί) που πάντα σκοράρουν ψηλά στον ινσταγκραμικό δείκτη, κατευθυνθείτε προς τη συμβολή των οδών Ερεχθέους και Λυσίου, ή στον οδό Αυλητών για μια υπαίθρια έκθεση τέχνης.

 

Ο ηλεκτρικός του Πειραιά
Αν σας ιντριγκάρουν τα «σιδηροδρομικά» κόνσεπτ κτιρίων, τότε ο τερματικός σταθμός του ΗΣΑΠ στον Πειραιά είναι μια ωραιότατη τοποθεσία για να στήσετε την φωτογραφική σας απαθανατίζοντας στιγμές, ανθρώπους αλλά και τον εσωτερικό του χώρο.

 

Η Πανεπιστημίου

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης φιλοξενεί μια ακαταμάχητα φωτογενή Τριλογία των αδερφών Χάνσεν (Εθνική Βιβλιοθήκη – Πανεπιστήμιο – Ακαδημία Αθηνών) που από μόνη της μπορεί να αποτελέσει βάση για υπέροχα «κλικ».

 

Το Παναθηναϊκό Στάδιο

Το χαρακτηριστικό του σχήμα U, το μάρμαρο, η Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε κάθε του σπιθαμή, και το εντυπωσιακό του στήσιμο το συγκαταλέγουν στα «άχαστα» φωτογραφικά αξιοθέατα της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:44